Nemocnice dlhovali SP na konci novembra 115 miliónov eur

NETKY.SK • 17 December 2014, 13:42 • 2 min
Nemocnice dlhovali SP na konci novembra 115 miliónov eur

BRATISLAVA - Dlh zdravotníckych zariadení, ktorý majú v Sociálnej poisťovni (SP), rástol i v jedenástom mesiaci tohto roka. V závere novembra sa vyšplhal na takmer 115 mil. eur.

slovakia

left justify in out

Od začiatku roka tak stúpol dlh už o viac ako 28,6 mil. eur. Sociálna poisťovňa evidovala na konci uplynulého mesiaca pohľadávky voči piatim zdravotníckym zariadeniam v pôsobnosti ministerstva zdravotníctva (MZ) a 14 transformovaným nemocniciam. Dlhy rástli desiatim z nich. Vyplýva to z informácie o vývoji pohľadávok Sociálnej poisťovne voči zdravotníckym zariadeniam k 30. novembru 2014, ktorú vzala vláda na vedomie.

 

Dlh zdravotníckych zariadení v pôsobnosti MZ dosiahol ku koncu novembra viac ako 77,4 mil. eur. Oproti predchádzajúcemu mesiacu stúpol o 625,8 tis. eur. Nárast pohľadávok eviduje Sociálna poisťovňa pri Detskej fakultnej nemocnici s poliklinikou Bratislava, Fakultnej nemocnici s poliklinikou F. D. Roosevelta Banská Bystrica, Národnej transfúznej službe SR, Bratislava a Univerzitnej nemocnici Bratislava. 

 

Transformované zdravotnícke zariadenia dlhovali na neuhradenom poistnom ku koncu predchádzajúceho mesiaca 37,6 mil. eur, čo je o 401 tisíc eur viac ako v októbri. Pohľadávky rástli voči Nemocnici s poliklinikou Prievidza so sídlom v Bojniciach, Nemocnici s poliklinikou Dunajská Streda, a.s., Nemocnici A. Wintera n.o. Piešťany, Nemocnici s poliklinikou Myjava, Nemocnici s poliklinikou Nové Mesto nad Váhom, n.o. a Sanatóriu Tatranská Kotlina n.o.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies