Nemocnice a polikliniky môžu čerpať 27 mil. eur

NETKY.SK • 18 Február 2015, 15:11 • 2 min
Nemocnice a polikliniky môžu čerpať 27 mil. eur

BRATISLAVA - Všeobecné a špecializované nemocnice, ako i polikliniky a zdravotné strediská dostávajú opätovne šancu vynoviť svoje prístrojové vybavenie pomocou eurofondov.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo zdravotníctva ako Riadiaci orgán pre Operačný program Zdravotníctvo vyhlásilo minulý týždeň výzvu na predkladanie žiadostí o nenávratný finančný príspevok (NFP). Nemocnice si prerozdelia 17,6 mil. eur, pre ambulantné zariadenia je alokovaná suma 9,4 mil. eur.

 

Ako ministerstvo konštatuje, cieľom výzvy je podporiť komplexné projekty zamerané na zabezpečenie zdravotníckeho vybavenia a informačno-komunikačných technológií nemocníc a polikliník s prednostným zameraním na liečbu ochorení obehovej, dýchacej a tráviacej sústavy, onkologických ochorení a vonkajších príčin ochorení a úmrtí. 

 

Nemocnica môže na jednu žiadosť o NFP získať maximálne 4 mil. eur, poliklinika zase sumu do 2 mil. eur. Vďaka eurofondom si zdravotnícke zariadenia nakúpia zdravotnícku, špecializovanú, diagnostickú, detekčnú a demonštračnú techniku, či vymenia zastarané IT. O nenávratný finančný príspevok sa môžu uchádzať vlastníci, správcovia či nájomcovia. V prípade nemocníc končí termín na podanie žiadosti 22. mája, pri ambulantných zariadeniach 11. mája.

NFP je krytý zo zdrojov Európskeho fondu regionálneho rozvoja a štátneho rozpočtu SR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies