Nemocnica v Trnave nevezme späť všetky sestry, počas štrajku ich miesta obsadilo niekoľko nových

NETKY.SK • 8 Február 2016, 11:48 • 2 min
Nemocnica v Trnave nevezme späť všetky sestry, počas štrajku ich miesta obsadilo niekoľko nových

TRNAVA - Vedenie Fakultnej nemocnice v Trnave nesúhlasí s plošným a bezpodmienečným prijatím všetkých sestier, ktoré v rámci štrajku sestier a pôrodných asistentiek podali výpovede a momentálne už nie sú zamestnancami nemocnice.

slovakia

left justify in out

"Všetky uvoľnené pracovné pozície by podľa nášho názoru mali byť obsadzované podľa platných normatívov a podľa konkrétnych potrieb jednotlivých oddelení," uvádza sa vo vyhlásení vedenia Fakultnej nemocnice v Trnave, ktoré agentúre SITA poskytol jej hovorca Matúš Stračiak.


V uplynulom období nemocnica prijala do pracovného pomeru nových zamestnancov, ktorí pracujú tak, aby bol pacient a chod nemocnice zabezpečený v plnom rozsahu. "Pri nových prijatiach do zamestnania budú vedenia kliník a oddelení a vedenie nemocnice postupovať v súlade so Zákonníkom práce a s ohľadom na kvality uchádzačov," uvádza nemocnica. Ak by prijala všetky odídené sestry, musela by novoprijatých zamestnancov prepustiť, čo si vedenie nevie predstaviť.


Z trnavskej nemocnice odišlo koncom januára 56 sestier, na uvoľnené miesta nastúpilo 16 nových. Ďalších deväť chce odísť na konci februára. O návrate do nemocnice neprišla v priebehu pondelňajšieho dopoludnia rokovať ani jedna sestra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies