Nemocnica v Spišskej Novej Vsi stále nepodpísala zmluvu na dotáciu z plánu obnovy

NETKY.SK • 29 Máj 2023, 13:00 • 2 min
Nemocnica v Spišskej Novej Vsi stále nepodpísala zmluvu na dotáciu z plánu obnovy

SPIŠSKÁ NOVÁ VES - Nemocnica v Spišskej Novej Vsi stále nepodpísala zmluvu na dotáciu z plánu obnovy. V pondelok to potvrdil Tomáš Kráľ, hovorca siete nemocníc Svet zdravia a polikliník ProCare, ktorá nemocnicu prevádzkuje.

slovakia

left justify in out

Zmluva sa týka projektu rekonštrukcie a dostavby spišskonovoveského zdravotníckeho zariadenia. "O podmienkach zmluvy sa stále rokuje s Ministerstvom zdravotníctva (MZ) SR a úradom vlády," uviedol Kráľ. MZ zaradilo nemocnicu v Spišskej Novej Vsi medzi osem slovenských nemocníc, kam majú ísť peniaze z európskeho plánu obnovy.

 

Zmluvy na čerpanie peňazí už rezort podpísal so siedmimi z nich. V areáli spišskonovoveskej nemocnice by mal do konca roka 2025 pribudnúť nový trojpodlažný pavilón s kapacitou 80 lôžok, rátajú tam okrem iného s umiestnením gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia, priblížil v marci Košický samosprávny kraj (KSK). Projekt má spolufinancovať, výška dotácie by mala byť na úrovni 40 miliónov eur. Pavilón majú do prevádzky uviesť najneskôr v lete roku 2026. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies