Nemocnica v Prešove má bez klimatizácie viaceré pracoviská

NETKY.SK • 24 Jún 2016, 15:17 • 2 min
Nemocnica v Prešove má bez klimatizácie viaceré pracoviská

PREŠOV – Na viacerých pracoviskách Fakultnej nemocnice s poliklinikou Jána Adama Reimana v Prešove nemajú klimatizáciu. V týchto horúcich dňoch tu personál optimalizuje teplotu tradičnými spôsobmi, a to využívaním prenosných ventilátorov, tienením okien a pravidelným vetraním podľa potreby.

slovakia

left justify in out

Zdravotné sestry upozorňujú hospitalizovaných pacientov na dodržiavanie pitného režimu. Pre TASR to dnes uviedla hovorkyňa prešovskej nemocnice Renáta Cenková.

 

„Hospitalizovaní, ako aj ambulantní pacienti, ktorí navštívia internistický monoblok nemocnice, sa ani pri najvyšších teplotách nemusia obávať letných horúčav. Táto budova je plne klimatizovaná, čo si pochvaľujú najmä ležiaci pacienti. Všetky ambulancie, 80 pacientskych izieb a priestory určené pre personál sú vybavené klimatizačnými jednotkami, podobne ako aj operačné sály,“ informovala hovorkyňa.

 

Čiastočne klimatizovaný je aj chirurgický monoblok, kde sú klimatizačné jednotky umiestnené na špecializovaných pracoviskách – operačné sály, oddelenie rádiológie a iné špecializované pracoviská. Dnes do 13.00 h ošetril personál prešovskej nemocnice v súvislosti s kolapsom iba jedného pacienta, doplnila Cenková.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies