Nemocnica v Komárne si netradične uctilí sestry a pôrodné asistentky

NETKY.SK • 14 Máj 2015, 11:16 • 2 min
Nemocnica v Komárne si netradične uctilí sestry a pôrodné asistentky

KOMÁRNO - Všeobecná nemocnica Komárno v spolupráci s Regionálnou komorou sestier a pôrodných asistentiek v Komárne si v týchto dňoch, v rámci Medzinárodného dňa sestier, netradične uctila povolanie sestier a pôrodných asistentiek z celého komárňanského okresu. Na oslave sa zúčastnilo 250 zdravotných pracovníkov. Informovala o tom TASR hovorkyňa nemocnice Marta Cseregeová.

slovakia

left justify in out

Ako povedala, na všetky sestry a pôrodné asistentky čakalo milé prekvapenie, keď sa po príhovoroch organizátorov zhaslo svetlo a začal sa muzikál s názvom Slečna Loreline v obsadení hercov dramatického krúžku Gymnázia Ľ. J. Šuleka. Predstavenie bolo o sile lásky a obetovaní sa, kde dobro zvíťazilo nad zlom, čo u prítomných vyvolalo vysoko pozitívny zážitok. „Pod tlakom pracovných povinností sme si ani neuvedomili, že sa blíži náš deň, 12. máj. Tento deň je venovaný všetkým sestrám a pôrodným asistentkám, ktoré si vybrali najkrajšie a najhumánnejšie, ale aj najťažšie povolanie. Práca sestier a pôrodných asistentiek v zdravotníctve je nenahraditeľná,“ uviedla vo svojom príhovore organizátorka podujatia a námestníčka pre ošetrovateľstvo komárňanskej nemocnice Zlatica Halmová s tým, že toto povolanie je sprevádzané úctou k životu a ľudskej dôstojnosti. Vyžaduje si mnoho odborných vedomostí, ale aj veľkú dávku ľudskosti a empatie. „Každý, kto zasvätil svoju prácu pomoci druhým, si zasluhuje úctu. Každý, kto zdokonaľuje svoje vedomosti a cibrí svoju múdrosť vo svojom odbore, si zasluhuje obdiv a uznanie,“ pokračovala Halmová.

 

Podľa ďalších slov námestníčky pobyt v nemocnici je pre pacientov neraz psychickou traumou. Očakávajú, že sa na oddelení či v ambulancii nájde niekto s príjemným úsmevom, veľkým srdcom, kto ich vypočuje, s kým sa podelia o svoje pocity, o svoju bolesť, žiaľ či strach. „Osobne som hrdá na to, že som aspoň malým kolieskom v takom zložitom kolose, akým je ošetrovateľstvo, a svojou troškou prispievam k výkonu zodpovedného, namáhavého a významného povolania, akým je profesia sestry. Som vďačná, že vediem tím sestier, ktoré aj napriek hektickej dobe si zachovali atribúty, akými sú ľudský prístup, láska, humánnosť a zodpovednosť,“ zdôraznila Halmová.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona