Nemocnica v Dallase monitoruje pacienta, u ktorého má podozrenie na ebolu

NETKY.SK • 30 September 2014, 09:01 • 2 min
Nemocnica v Dallase monitoruje pacienta, u ktorého má podozrenie na ebolu

DALLAS - Pacient hospitalizovaný v americkom Dallase prejavuje známky prítomnosti smrtiaceho vírusu ebola a bol umiestnený do prísnej izolácie, kým nebudú známe výsledky testov, informovali v noci nadnes predstavitelia nemocnice.

slovakia

left justify in out

Texaská presbyteriánska nemocnica v Dallase v pondelňajšom vyhlásení uviedla, že prejavy choroby a jeho nedávna cesta naznačuje, že ide o ebolu, ktorej vírus už zabil v západnej Afrike vyše 3000 ľudí a nainfikoval hŕstku Američanov počas ich návštevy oblasti epidémie.

 

Predbežné výsledky testov z Centra pre kontrolu a prevenciu chorôb sa očakávajú počas dneška, informovala tlačová agentúra AP. Národné inštitúty zdravia nedávno hospitalizovali amerického lekára, ktorý sa vystavil ebole pri dobrovoľníckej práce v Sierra Leone. Štyroch ďalších pacientov s ebolou ošetrili nemocnice v Georgii a Nebraske. Ebola sa prejavuje horúčkou, bolesťou svalov, vracaním a krvácaním. Tieto symptómy sa môžu objaviť až 21 dní po styku s vírusom eboly.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies