Nemocnica v Brezne si za CT vyšetrenie vypýtala 10-násobne viac, ako je bežné

NETKY.SK • 6 Október 2017, 11:04 • 2 min
Nemocnica v Brezne si za CT vyšetrenie vypýtala 10-násobne viac, ako je bežné

BREZNO – Slovenka, ktorá už dlhodobo pracuje v Spojených štátoch amerických a riadne si platí zdravotné poistenie, počas svojej dovolenky prišla k úrazu. Nemocnica jej poslala účet na 2600 eur, čo je 10-krát viac, ako je bežné. Zaúčtovali jej ošetrenie mimo ordinačných hodín, čo čiastku o 100% navýšilo.

slovakia

left justify in out

Kristína, ktorá počas svojej návštevy rodiny spadla z koňa, prišla do nemocnice v Brezne vo večerných hodinách, kde ju na vlastnú žiadosť ošetrili. Po vykonaní všetkých potrebných vyšetrení sa na vlastné riziko rozhodla odísť domov. Ako sama uviedla, nemala nič zlomené iba pár modrín.

 

„Nechali si ma tam pár hodín na pozorovanie, ráno som sa vypýtala sama preč,“ povedala Kristína. Keďže už na Slovensku nežije, platí si zdravotné poistenie v Amerike. Kristína sa, žiaľ, pred cestou nepripoistila, takže jej domov poslali faktúru za vykonané úkony. Aj napriek pohotovému prístupu lekárov sa jej suma 2639,20 eur zdá premrštená.

 

„Naozaj ma nenapadlo, že by som platila tak veľa. Aj moji kolegovia, tiež pracujúci v USA, bežne chodia na vyšetrenia na Slovensko, keď sú doma, aj s deťmi, a nikomu sa nič podobné nestalo,“ hovorí. Faktúra zahŕňa 8 položiek medzi ktorými je aj suma za vystavenie faktúry! Táto čiastka je vyčíslená na 6,50 eur, prepúšťacia správa ju vyšla na 16 eur. Najväčšou položkou je CT brucha a hrudníka a to 1185 eur.

 

Keďže Kristína prišla so svojimi našťastie len povrchovými zraneniami mimo ordinačných hodín, musí zaplatiť 100% prirážku za ošetrenie, teda 2370 eur. Kristína po doručení faktúry oľutovala, že si nechala urobiť CT a, že si nevšimla cenník.

 

Túto informáciu priniesol DenníkN. Ten preveroval ceny CT vyšetrení u najväčších zdravotných poisťovní na Slovensku. Poisťovne uviedli, že bežne nemocniciam uhrádzajú za takéto úkony od 100 do 300 eur.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies