Nemocnica Topoľčany plánuje kompletne zrekonštruovať svoje operačné sály

NETKY.SK • 26 Máj 2013, 11:11 • 2 min
Nemocnica Topoľčany plánuje kompletne zrekonštruovať svoje operačné sály

NITRA – Nemocnica Topoľčany plánuje kompletne zrekonštruovať svoje operačné sály. Sú zastarané a nevyhovujú súčasným normám.

slovakia

left justify in out

„Pri kontrole hygieny sa jednoznačne konštatuje, že už to nezodpovedá tým trendom, ktoré v súčasnosti sú, aj keď sály neboli vyhlásené za nevyhovujúce,“ povedala Marta Eckhardtová, riaditeľka neziskovej organizácie Nemocnice s poliklinikami, ktorá topoľčiansku nemocnicu spravuje. Nemocnica má šesť operačných sál. Zrekonštruovať v nich treba celé priestory vrátane vzduchotechniky, rozvodov a kúpy nového technologického vybavenia. Štúdia z roku 2005 vyčíslila náklady na rekonštrukciu na 4,18 milióna eur, Eckhardtová však predpokladá, že v súčasnosti už bude suma vyššia.

Nemocnica má zatiaľ k dispozícii len peniaze na prípravu projektovej dokumentácie. Na samotnú rekonštrukciu chce získať financie z eurofondov. „Predpokladali sme, že Operačný program Zdravotníctvo budeme mať k dispozícii aj v nasledujúcom období. Vieme, že to už nebude možné,“ povedala Eckhardtová. Nemocnica bude preto čakať na to, aké operačné programy budú v rámci štrukturálnych fondov k dispozícii. „Tá rekonštrukcia je taká rozsiahla, že ju v žiadnom prípade nebudeme vedieť zabezpečiť z vlastných zdrojov ani so splácaním pôžičky, to by sme rekonštruovali asi 12 rokov,“ podčiarkla Eckhardtová. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies