Nemky pred fedcupovým zápasom: Slovenky sú ťažkým sústom, Cibulková má životnú formu

NETKY.SK • 4 Február 2014, 13:04 • 2 min
Nemky pred fedcupovým zápasom: Slovenky sú ťažkým sústom, Cibulková má životnú formu

BRATISLAVA - Nemecké tenistky v utorok trénovali na víkendový zápas 1. kola svetovej skupiny Pohára federácie proti Slovensku už v kompletnom zložení. K Angelique Kerberovej a Andree Petkovičovej sa pripojili aj Julia Görgesová a deblová špecialistka Anna-Lena Grönefeldová, ktorá v nedeľu vyhrala štvorhru na turnaji WTA v Paríži.

slovakia

left justify in out

Kapitánka nemeckého fedcupového tímu Barbara Rittnerová považuje družstvo Mateja Liptáka za veľmi silného súpera, jednotka domáceho tímu Dominika Cibulková hrá podľa jej slov najlepší tenis v kariére. "Bude to podľa môjho názoru najkvalitnejší a najzaujímavejší duel 1. kola svetovej skupiny. Dominika Cibulková hrá v životnej forme, na Australian Open postúpila až do finále dvojhry. Daniela Hantuchová je veľmi skúsenou hráčkou, svoje kvality má aj Magdaléna Rybáriková. Šance vidím 50:50, všetky zápasy sú otvorené. Mrzí ma, že sa nám zranila Sabine Lisická, no našťastie mám k dispozícii ďalšie kvalitné hráčky. V bratislavskom NTC sme zatiaľ absolvovali tri tréningy a podmienky sú perfektné. Prostredie je veľmi príjemné, hotel je neďaleko haly. Zatiaľ sme si ešte nemali čas pozrieť mesto, no určite tak urobíme v najbližších dňoch," povedala Rittnerová na utorňajšej tlačovej konferencii.

Kerberová v januári na turnaji WTA v Sydney po prvý raz v kariére zdolala Cibulkovú a verí, že jej tento triumf pomôže aj vo fedcupovom zápase. "Nad Dominikou som zvíťazila pred tromi týždňami a dúfam, že to bude pre mňa psychologická výhoda. Pohár federácie je však niečo úplne iné ako bežný turnaj. Na každý fedcupový duel sa veľmi teším, reprezentovať Nemecko je pre mňa česť. Tvoríme dobrú partiu, navzájom sa povzbudzujeme. Povrch NTC je trochu iný ako na Australian Open, predsa len je to hala, no vyhovuje mi," povedala svetová deviatka.

Nemeckou dvojkou by mala byť Petkovičová, ktorá sa po pauze zavinenej zranením postupne opäť prediera medzi svetovú špičku.  "Slovenky budú tvrdým orieškom. Dominika nepostúpila do finále Australian Open náhodou, vo väčšine zápasov dominovala. Videla som na vlastné oči jej osemfinálový zápas s Mariou Šarapovovou, hrala v ňom výborne. Daniela Hantuchová je veľmi ostrieľanou hráčkou. S Magdou Rybárikovou som dvakrát prehrala, takže mám jej čo oplácať, ak by v Bratislave prišlo k ďalšej vzájomnej konfrontácii."

Sobotňajší i nedeľňajší program odštartuje v NTC o 13.00.  Vo fedcupovej histórii pôjde o tretí vzájomný zápas oboch krajín, stav je nerozhodný 1:1. Slovenky boli vlani blízko k postupu do finále, keď po úvodných dvojhrách viedli v semifinále v moskovskom Krylatskom nad favorizovaným Ruskom 2:0. Družstvu kapitána Šamiľa Tarpiščeva sa však napokon podarilo otočiť nepriaznivý vývoj. Nemky sa vrátili medzi osemčlennú elitu vďaka triumfu 3:2 nad Srbskom. Ak Slovenky v druhý februárový víkend uspejú, v semifinále nastúpia 19.-20. apríla opäť doma proti víťazovi súboja medzi Austráliou a Ruskom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona