Nemecko varuje migrantov z Balkánu: Neverte sľubom, že dostanete azyl

NETKY.SK • 7 August 2015, 17:35 • 2 min
Nemecko varuje migrantov z Balkánu: Neverte sľubom, že dostanete azyl

BERLÍN - Nemecké úrady zverejnili dnes video, v ktorom upozorňujú migrantov z Balkánu, že majú iba veľmi malé šance získať azyl a budú im tiež naúčtované náklady na vlastnú deportáciu do vlasti.

slovakia

left justify in out

Opatrenie si kladie za cieľ zabrániť prílevu žiadateľov o azyl pochádzajúcich z juhovýchodnej Európy, informovala agentúra AP. Štvorminútové video bude premietané v Albánsku, Bosne, Čiernej Hore, Kosove, Macedónsku a Srbsku.
     

"Neverte sľubom, že dostanete v Nemecku azyl z ekonomických dôvodov. Ani tomu, že vám bude poskytnutá finančná podpora alebo pôžička. Vedomosti a zručnosti uplatnite v prospech rozvoja svojej vlasti," uvádza sa vo videoklipe.
     

V prvej polovici tohto roku požiadalo v Nemecku o azyl najviac migrantov z Kosova, Albánska a Srbska, odhliadnuc od Sýrie. Migranti pochádzajúci z Balkánu činia zhruba 40 percent z celkového množstva žiadateľov o azyl v Nemecku.
     

Berlín sa obáva, že ekonomickí utečenci z krajín, ktoré chcú vstúpiť do Európskej únie, preťažujú už aj tak zložitú situáciu miestnych úradov a znemožňujú im tak prijať viac utečencov z krajín, ako sú Sýria, Irak či Eritrea.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies