Nemeckým policajtom sa podarilo odhaliť skupinu migrantov v nákladnom vlaku

NETKY.SK • 10 August 2017, 06:44 • 2 min
Nemeckým policajtom sa podarilo odhaliť skupinu migrantov v nákladnom vlaku

RAUBLING - Nemecká polícia odhalila skupinu 12 chvejúcich sa migrantov, ukrývajúcich sa v nákladnom vlaku v blízkosti hraníc s Rakúskom.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes agentúra Reuters. Záujem migrantov pokúšajúcich sa obísť zákon a dostať sa na územie Nemecka podľa citovaných zdrojov v posledných mesiacoch znova narastá.

 

Z vlaku smerujúceho z talianskej Verony do Mníchova vyliezlo sedem dospelých a päť maloletých bez sprievodu. Policajti ich odhalili po tom, ako vlak skontrolovali pomocou termokamier pri Raublingu v spolkovej krajine Bavorsko.

 

Migranti povedali, že pochádzajú zo Somálska, Nigérie a Pobrežia Slonoviny. Väčšina z nich mala oblečené iba krátke nohavice a tričká, ukrývali sa pod kamiónmi, ktoré vlak prevážal.

 

Hovorca polície Rainer Scharf uviedol, že migranti boli premrznutí a niekoľko z nich zrejme trpelo podchladením.

Nemecko ako najväčšia ekonomika Európy sa podľa Reuters stala pre migrantov unikajúcich pred vojnami a chudobou v Sýrii a Afrike najväčším lákadlom.

 

Podľa oficiálnych záznamov prišlo v roku 2015 do Nemecka spolu 890.000 žiadateľov o azyl, vlani ich bolo 280.000 a od začiatku tohto roka 90.000.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona