Nemeckým oblastiam, ktoré zasiahli povodne, hrozia cez víkend ďalšie silné dažde!

NETKY.SK • 23 Júl 2021, 07:36 • 2 min
Nemeckým oblastiam, ktoré zasiahli povodne,  hrozia cez víkend ďalšie silné dažde!

BONN - Nemeckým regiónom, ktoré minulý týždeň zasiahli smrtiace povodne, hrozia počas víkendu ďalšie silné dažde.

slovakia

left justify in out

Vo štvrtok na to upozornil národný meteorologický ústav. Výskyt lokálnych búrok je podľa meteorológov pravdepodobný od sobotňajšieho poludnia. Postupne, počas dňa, by sa mali rozšíriť do väčších oblastí spolkovej krajiny Porýnie-Falcko.

 

img

Úrady tiež vo štvrtok informovali, že počet potvrdených obetí záplav v tejto spolkovej krajine stúpol na 128. V celom Nemecku registrujú 177 mŕtvych a ďalších 31 obetí hlási Belgicko.

 

Súvisiaci článok: Záplavy v Európe si vyžiadali už viac ako 180 obetí

Na pretekárskom okruhu Nürburgring už vyrástol tábor pre záchranárov. Na pomoc do oblasti údolia rieky Ahr nasadili viac ako 4 500 pracovníkov civilnej ochrany, hasičov a vojakov.

Nemecký vládny kabinet v stredu schválil program bezprostrednej pomoci obetiam minulotýždňových povodní v celkovom objeme zhruba 400 miliónov eur. Ďalšie miliardy eur plánuje vláda vyčleniť na obnovu zasiahnutých oblastí. Konkrétna čiastka bude známa, keď úrady získajú lepší prehľad o rozsahu škôd.

 

Prečítajte si: Merkelová prisľúbila finančnú pomoc a boj proti klimatickej zmene

 

img

Kancelárka Angela Merkelová vo štvrtok na tlačovej konferencii skonštatovala, že rozsah škôd ešte neurčili, no je nesmierny. Zároveň tiež poznamenala, že podľa nemeckej železničnej spoločnosti Deutsche Bahn povodne zasiahli 600 kilometrov železníc. „Na opravu všetkých týchto škôd budeme potrebovať dlhší čas,“ uviedla kancelárka.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies