Nemeckým futbalistom roka sa stal brankár Neuer

NETKY.SK • 10 August 2014, 14:01 • 2 min
Nemeckým futbalistom roka sa stal brankár Neuer

BERLÍN - Víťazom ankety Futbalista roka v Nemecku, ktorú organizuje časopis Kicker, sa stal druhýkrát v histórii brankár Manuel Neuer.

slovakia

left justify in out

V trénerskej kategórii triumfoval podľa očakávania Joachim Löw, ktorý doviedol "Nationalelf" v Brazílii k titulu majstrov sveta.
      

Brankár Nemecka a Bayernu Mníchov dostal v ankete 144 hlasov, druhý skončil stredopoliar Dortmundu Marco Reus (135) a tretie miesto obsadil so 105 bodmi útočník Bayernu Thomas Müller.
      

Neuer získal v uplynulej sezóne s Bayernom double za triumf v bundeslige i v Nemeckom pohári a bol jedným zo šiestich hráčov bavorského klubu na úspešných MS v Brazílii. Predtým triumfoval v ankete v roku 2011 ešte v službách Schalke 04 Gelsenkirchen.  Prvých deväť miest v ankete obsadili hráči Bayernu a Dortmundu, až na 10. mieste skončil najlepší strelec histórie majstrovstiev sveta Miroslav Klose z Lazia Rím.
      

Trénerskú anketu ovládol Löw (248 hlasov), druhý skončil kormidelník Augsburgu Markus Weinzierl (152) a až tretí bol tréner Bayernu Pep Guardiola (89).
      

Najlepšou futbalistkou roka sa stala Alexandra Poppová z Wolfsburgu, v drese ktorého vyhrala Ligu majsteriek.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies