Nemeckých konzervatívcov a sociálnych demokratov čakajú tvrdé koaličné rokovania

NETKY.SK • 22 Január 2018, 10:36 • 2 min
Nemeckých konzervatívcov a sociálnych demokratov čakajú tvrdé koaličné rokovania

BERLÍN - Nemeckí konzervatívci varovali sociálnych demokratov, že sa nechystajú meniť predbežné dohody o témach, ako sú napríklad migrácia.

slovakia

left justify in out

Stalo sa tak po tom, čo Sociálnodemokratická strana Nemecka (SPD) v nedeľu tesne schválila začatie koaličných rozhovorov s Kresťanskodemokratickou úniou Nemecka/Kresťansko-sociálnou úniou Bavorska (CDU/CSU) nemeckej kancelárky Angely Merkelovej.

 

Podpredsedníčka CDU Julia Klöcknerová v pondelok pre televíziu ARD uviedla, že nadchádzajúce rokovania spresnia detaily toho, na čom sa dohodli, "nebudú sa však zaoberať niečím, čo sa už zamietlo".

Formálne koaličné rokovania o možnom sformovaní novej vlády by sa mali začať už tento týždeň. Budú ale podľa všetkého náročné. CDU/CSU a SPD sa síce ešte pred víkendovým kongresom socialistov dohodli na jednotlivých bodoch programu prípadnej budúcej koalície, no podľa príhovorov čelných predstaviteľov SPD na nedeľnom kongrese v Bonne to vyzeralo, že ich budú chcieť prehodnocovať.

 

Pôvodne sa napríklad dohodli na tom, že zavedú limit, ktorým obmedzia počet nových žiadateľov o azyl na 200-tisíc ročne. Predseda SPD Martin Schulz však na kongrese vyhlásil, že SPD vstúpi do vlády len za predpokladu, ak horný limit na počet prijatých utečencov nebude existovať.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies