Nemecký výrobca zjedotil zloženie sušienok: Reaguje tak na požiadavku z východnej a strednej Európy

NETKY.SK • 24 Júl 2017, 10:14 • 2 min
Nemecký výrobca zjedotil zloženie sušienok: Reaguje tak na požiadavku z východnej a strednej Európy

Nemecká firma Bahlsen, ktorá dodáva sušienky do celej Európy sa po kritike rozhodla zjednotiť zloženie pre všetky štáty.

slovakia

left justify in out

V posledných mesiacoch je téma rozdielneho zloženia potravín veľmi diskutovaná. Mnohí poprední výrobcovia upravujú zloženia svojich produktov a predávajú ich pod tým istým názvom v nižšej kvalite. Problematika sa týka predovšetkým krajín východnej a strednej Európy.

 

Podobne postupovala aj nemecká rodinná firma Bahlsen, ktorá dodávala svoje maslové sušienky do celej Európy. Na nemeckom trhu ich ponúkala vyrobené zo skutočného masla, zatiaľ čo v tých, ktoré putovali do východoeurópskych krajín zamieňala maslo za palmový tuk.

 

Hovorca spoločnosti Christian Bahlmann povedal, že: „Dostali sme spätnú väzbu od našich konzumentov, predovšetkým z východnej Európy, ktorí si prajú jednotnú receptúru. Teda sušienku, ktorá chutí všade rovnako, nech už je to v Nemecku, Poľsku alebo kdekoľvek inde.“ V poľskom závode, ktorý zásobuje celý východoeurópsky trh sa preto k 1. júlu rozhodli zmeniť receptúru na pôvodnú.

 

Vysoká škola chemicko-technologická v Prahe nedávno realizovala prieskum, v rámci ktorého sledovala zloženie 21 produktov. Zistilo sa, že zhodné v porovnaní s krajinami západnej Európy boli len tri.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies