Nemecký výrobca pneumatík Continental zvýšil ročný zisk takmer o štvrtinu

NETKY.SK • 6 Marec 2015, 08:49 • 2 min
Nemecký výrobca pneumatík Continental zvýšil ročný zisk takmer o štvrtinu

BRLÍN - Nemecká spoločnosť Continental oznámila za rok 2014 rast zisku takmer o štvrtinu, k čomu prispel solídny rast tržieb. Firma zároveň výrazne zlepšila odhad rastu tržieb na tento rok. Informoval o tom portál RTTNews.

slovakia

left justify in out

Výrobca pneumatík a automobilových komponentov uviedol, že za minulý rok dosiahol čistý zisk 2,38 miliardy eur, čo oproti roku 2013 znamená rast o 23,5 %. Zisk pred úrokmi a daňami (EBIT) vzrástol o 2,5 % na 3,34 miliardy eur.

 

Tržby sa zvýšili o 3,5 % na 34,51 miliardy eur z 33,33 miliardy eur v roku 2013, a to aj napriek nepriaznivým kurzovým vplyvom. Spoločnosť zároveň zredukovala dlh o 1,5 miliardy eur na približne 2,8 miliardy eur.

 

Nemecká firma okrem toho oznámila, že v tomto roku očakáva výrazné zrýchlenie rastu tržieb. Ich rast by mal podľa novej prognózy dosiahnuť takmer 9 %, čo by znamenalo objem tržieb na úrovni 37,5 miliardy eur. V januári ešte spoločnosť predpokladala rast tržieb o 5 %. Rast by mali potiahnuť Severná Amerika a Ázia, v rámci tohto regiónu najmä Čína.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies