Nemecký vydavateľ podal sťažnosť proti zadržiavaniu jeho novinára v Turecku

NETKY.SK • 19 Júl 2017, 11:41 • 2 min
Nemecký vydavateľ podal sťažnosť proti zadržiavaniu jeho novinára v Turecku

BERLÍN - Vydavateľ nemeckého periodika Die Welt oznámil dnes podanie ústavnej sťažnosti proti zadržiavaniu jeho spravodajcu Deniza Yücela orgánmi v Turecku, kde čelí podozreniam zo šírenia teroristickej propagandy a podnecovania k nenávisti, ako aj zo špionáže a napojenia na zakázanú organizáciu Strana kurdských pracujúcich (PKK).

slovakia

left justify in out

Spoločnosť WeltN24 chce podľa vyjadrenia svojej riaditeľky Stephanie Casparovej "vyčerpať všetky dostupné právne prostriedky na to, aby bránila slobodu tlače".

 

Sťažnosť na tureckom ústavnom súde podala ešte v utorok, pričom argumentovala porušovaním tejto slobody v dôsledku dlhodobého zadržiavania spravodajcu.

 

Yücela s dvojakým nemecko-tureckým občianstvom zadržali ešte 14. februára v Istanbule a zatiaľ voči nemu neboli formálne vznesené obvinenia. Tvrdenia o jeho napojení na teroristov, ktoré samotný spravodajca odmieta, označila Casparová za scestné.

 

Prepustenie Yücela z vyšetrovacej väzby požaduje aj nemecká spolková vláda.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies