Nemecký ústavný súd dostal sťažnosť na menovú politiku ECB

NETKY.SK • 17 Máj 2016, 11:10 • 2 min
Nemecký ústavný súd dostal sťažnosť na menovú politiku ECB

BERLÍN - Nemecký ústavný súd dnes potvrdil, že dostal sťažnosť na menovú politiku a program stimulov Európskej centrálnej banky (ECB). Túto správu zverejnil cez víkend nedeľník Welt am Sonntag. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Podľa novín sa sťažovateľ pýta, či ECB neprekročila svoj mandát masívnym nákupom dlhopisov eurozóny a plánmi na jeho rozšírenie aj o firemné dlhopisy.

 

"Ústavný súd dostal sťažnosť a posúdi ju," uviedol hovorca banky a bez ďalších podrobností. Odmietol zverejniť mená osôb, ktoré sťažnosť podali zo súkromných dôvodov.

 

Mnohí nemeckí politici v uplynulých týždňoch kritizovali menovú politiku ECB a tvrdia, že jej nízke úrokové sadzby zasiahli úspory Nemcov v bankách aj ich dôchodky. Podnet na ústavný súd je tak ďalšou kapitolou v dlhoročnom spore medzi ECB a skupinou nemeckých akademikov, ktorí už v minulosti podnikli právne kroky, v snahe obmedziť jej moc.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies