Nemecký úrad KBA posúdi plán opráv áut Volkswagenu

NETKY.SK • 8 Október 2015, 08:19 • 2 min
Nemecký úrad KBA posúdi plán opráv áut Volkswagenu

BERLÍN - Spolkový úrad pre automobilovú dopravu (KBA) skúma, či bude mať ďalšie požiadavky voči spoločnosti Volkswagen (VW) v reakcii na plán automobilky na opravu problémových naftových motorov.

slovakia

left justify in out

V stredu to uviedol nemecký minister dopravy Alexander Dobrindt. VW v správe zaslanej KBA uviedol, že naftové motory s objemom 2 litre, 1,6 litra a 1,2 litra si vyžiadajú úpravy.

 

"Pre dvojlitrové motory bude podľa spoločnosti VW riešenie dostupné v tomto roku a zavádzať ho začnú od budúceho roku,“ povedal Dobrindt. "V prípade motorov s objemom 1,6 litra budú okrem nového softvéru potrebné aj zmeny v motoroch. Tie podľa spoločnosti VW nebudú pripravené skôr ako v septembri 2016,“ doplnil. Podľa jeho slov KBA čoskoro rozhodne, či bude mať dodatočné otázky, prípadne požiadavky smerom k spoločnosti VW.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies