Nemecký tréner Sturm: Proti Slovákom to bude test charakteru

NETKY.SK • 10 Máj 2016, 12:15 • 2 min
Nemecký tréner Sturm: Proti Slovákom to bude test charakteru

PETROHRAD - Nemeckí hokejoví reprezentanti po dvoch prehrách na majstrovstvách sveta stoja pred imperatívom zdolať Slovensko. V opačnom prípade sa môžu rozlúčiť s vidinou postupu do štvrťfinále.

slovakia

left justify in out

Tvrdí to portál RP Online v článku s titulkom: "Sturm hovorí o zápase so Slovenskom ako o finále a teste charakteru." Bývalý dlhoročný nemecký reprezentant a teraz tréner Nemcov Marco Sturm si uvedomuje dôležitosť tretieho vystúpenia svojich zverencov, ktoré sa v petrohradskej aréne Jubilejnyj začne v utorok o 15.15 h SELČ.

 

"Je to pre nás mimoriadne dôležitý zápas. Najdôležitejšie bude dostať sa späť na správnu cestu. Je to otázka charakteru," povedal pred utorkovým súbojom 37-ročný Marco Sturm. Nemci sú spoluorganizátorom budúcoročných majstrovstiev sveta, čiže nemôžu zostúpiť z elitnej kategórie. Tímu okolo kapitána Marcela Goca sa však máli iba šampionátová účasť v Petrohrade, chce postúpiť do štvrťfinále. A to aj napriek zaváhaniam na úvod s Francúzmi (2:3 po nájazdoch) a tiež s favorizovanými Fínmi (1:5). Aj preto chcú dať všetko do zápasu proti Slovákom. "V prvých dvoch našich vystúpeniach mi chýbala vôľa odovzdať na ľade všetko. Ak sa chceme porovnávať s veľkými súpermi, musíme byť od začiatku v zápase," dodal k súboju proti Fínom.

 

Nemci si v pondelok popoludní vyčistili hlavy od hokeja, keďže dostali od trénera voľno. Množstvo hráčov sa vybralo na prechádzku do ulíc Petrohradu, kde práve prebiehali oslavy najväčšieho ruského sviatku - Dňa víťazstva nad nemeckým nacizmom. Ďalší zostali v hoteli a zvolili oddych s "vyloženými nohami".

 

"Na slniečku som popíjal kávu," uviedol obranca Christian Ehrhoff, jeden zo štyroch hráčov z NHL v tíme Marca Sturma. V Petrohrade to bude 51. vzájomný zápas Slovákov a Nemcov. Bilancia 27 víťazstiev - 1 remíza - 22 prehier favorizuje slovenské mužstvo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies