Nemecký súd znížil Šapinovi trest za ovplyvňovanie zápasov

NETKY.SK • 14 Apríl 2014, 17:29 • 2 min
Nemecký súd znížil Šapinovi trest za ovplyvňovanie zápasov

BOCHUM - Nemecký súd v pondelok o pol roka znížil trest odňatia slobody Antemu Šapinovi, ktorého uznali vinným v korupčnom prípade ovplyvňovania futbalových zápasov. Za mrežami tak má stráviť päť rokov.

slovakia

left justify in out

Šapinu odsúdili v máji 2011 na trest odňatia slobody v trvaní 5,5 roka v kauze, vtedy označovanej za najväčší škandál s ovplyňovaním zápasov v Európe. Nemecký najvyšší odvolací súd vrátil prípad späť na bochumský tribunál a ten mu trest znížil, pretože spolupracoval s políciou a vyšetrovateľmi.
     

Šapinov spolupáchateľ Marijo Cvrtak sa rovnako dočkal zníženia trestu z 5,5 na päť rokov, informovala agentúra AP. Šapina a Ctvrtak patrili k šiestim obvineným mužom, ktorí manipulovali zápasy na celom starom kontinente. Obaja priznali, že ovplyvnili viac ako 20 duelov a každý vraj na podvodoch zarobil cez 2,3 milióna eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona