Nemecký súd zamietol žalobu sýrskeho utečenca proti Facebooku

NETKY.SK • 7 Marec 2017, 17:43 • 2 min
Nemecký súd zamietol žalobu sýrskeho utečenca proti Facebooku

BERLÍN - Súd v juhonemeckom meste Würzburg zamietol dnes žalobu proti Facebooku podanú sýrskym utečencom Anasom Modamanim, ktorý chcel dosiahnuť, aby spoločnosť vymazala odkazy nepravdivo ho spájajúce so zločinmi spáchanými migrantmi.

slovakia

left justify in out

Modamani bol jedným z viacerých žiadateľov o azyl, ktorí si na vrchole utečeneckej krízy v roku 2015 urobili selfie s nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou, keď navštívila utečenecký tábor na okraji Berlína. Táto Modamaniho fotografia sa začala šíriť v sociálnych médiách.

 

Avšak neskôr sa začala objavovať aj na rôznych účtoch na Facebooku ako ilustračná snímka vždy, keď bol v Nemecku spáchaný ťažký zločin a za páchateľa bol označený nejaký migrant. Napríklad po útoku nákladným autom na berlínsky vianočný trh alebo po napadnutí bezdomovca v Mníchove.

 

Mladý Sýrčan chcel dosiahnuť súdny verdikt, ktorý by donútil Facebook aktívne vyhľadávať a odstraňovať takého odkazy, a nečakať, kým ochabne záujem užívateľov sociálnej siete alebo kým na nesprávnu snímku upozornia sami.

 

Podľa nemeckej tlačovej agentúry DPA súd vo Würzburgu dnes rozhodol, že Facebook neurobil nactiutŕhačské odkazy sám, preto nie je zodpovedný za hanlivé výroky zverejnené tretími stranami - nemožno ho teda nútiť plniť súdne rozhodnutie, aby vymazával takéto nepravdivé odkazy.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies