Nemecký súd udelil štyrom členom pravicovej teroristickej bunky väzenské tresty

NETKY.SK • 15 Marec 2017, 13:43 • 2 min
Nemecký súd udelil štyrom členom pravicovej teroristickej bunky väzenské tresty

MNÍCHOV - Štyroch členov pravicovej teroristickej bunky, obvinených z prípravy útokov na ubytovne utečencov, odsúdil dnes súd v Nemecku na tri až päť rokov väzenia.

slovakia

left justify in out

Andreas H., Markus W., Denise G. a Olaf G., ktorých celé mená nezverejnili v súlade s nemeckými zákonmi na ochranu súkromia, boli uznaní za vinných z vytvorenia teroristickej skupiny v roku 2014. Založili ju po tom, čo sa dostali do vzájomného kontaktu na sociálnych sieťach.

Na súde zaznelo, že členovia skupiny sa stretli v máji 2015 v meste Borna v nemeckej spolkovej krajine Sasko, kde naplánovali útok na tamojší domov utečencov.

Markus W. a Denise G. urobili konkrétne prípravy na útok, keď zaobstarali zábavnú pyrotechniku, ktorá je v Nemecku zakázaná, v Českej republike. Z tejto pyrotechniky plánovali vyrobiť bomby.

Vodca skupiny Andreas H. sa rozprával telefonicky s Markusom W. o týchto úlohách a akcii.

Polícia 6. mája 2015 podnikla razie na vyše desiatke miest súvisiacich so skupinou, zatkla štyroch obžalovaných a skonfiškovala predmety ako ručné strelné zbrane, boxery, meče či výbušniny.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies