Nemecký súd potvrdil trest pre muža, ktorý bodol političku Henriette Rekerovú

NETKY.SK • 9 Január 2017, 15:16 • 2 min
Nemecký súd potvrdil trest pre muža, ktorý bodol političku Henriette Rekerovú

KARLSRUHE - Spolkový súdny dvor v Karlsruhe potvrdil dnes 14-ročný nepodmienečný trest pre muža, ktorý v roku 2015 bodol do krku političku Henriette Rekerovú pre jej ochranársky postoj voči utečencom, a to deň predtým, ako ju zvolili za starostku mesta Kolín nad Rýnom.

slovakia

left justify in out

Súd v Düsseldorfe uznal v júli 2016 Franka S. (45) za vinného z pokusu o vraždu, neudelil mu však doživotný trest, ktorý požadovala prokuratúra.

Muž pristúpil k Rekerovej, ktorá kandidovala na starostku Kolína nad Rýnom ako nezávislá, 17. októbra 2015 a bodol ju do krku loveckým nožom. K útoku sa priznal a povedal, že na ňu zaútočil pre jej kladný postoj voči utečencom. Poprel však, že by ju bol chcel zabiť.

Rekerová sa v čase svojho zvolenia nachádzala v umelom spánku, už asi o mesiac sa však vďaka rýchlemu zotavovaniu sa mohla ujať novej funkcie. Pri útoku na budúcu starostku utrpelo zranenia ďalších päť osôb.




 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies