Nemecký súd poslal do väzenia priekupníkov s ilegálnymi liečivami z Indie

NETKY.SK • 12 Máj 2016, 18:24 • 2 min
Nemecký súd poslal do väzenia priekupníkov s ilegálnymi liečivami z Indie

ESSEN - Krajinský súd v nemeckom Essene vyniesol nepodmienečné i podmienečné tresty odňatia slobody pre siedmich členov skupiny, ktorá nelegálne nakupovala liečivá v Indii a distribuovala ich prostredníctvom internetu v Nemecku.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na Colný úrad v Essene. V septembri 2015 colníci pri domových prehliadkach zhabali asi 3,5 milióna tabletiek, viaceré luxusné automobily a hodinky, ako aj 440.000 eur v hotovosti. Hodnota nelegálne distribuovaných tabletiek činila na čiernom trhu asi 14 miliónov eur.


Hlavu skupiny, 43-ročného muža z Duisburgu, poslal súd na päť rokov a tri mesiace za mreže. Jeho 35-ročný komplic, Holanďan indického pôvodu, ktorý zodpovedal za nákup liečiv, dostal rovnaký trest. Ďalší obžalovaní vyviazli s kratšími trestami väzenia alebo len s podmienečnými trestami.


Hovorkyňa Colného úradu na margo spomínaných liečiv povedala, že viaceré z nich nemali prehľadné dávkovanie a boli vyrobené vo viac ako kontroverzných hygienických podmienkach.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies