Nemecký súd poslal do väzenia mužov, ktorí hodili granát na ubytovňu migrantov

NETKY.SK • 7 Október 2016, 22:07 • 2 min
Nemecký súd poslal do väzenia mužov, ktorí hodili granát na ubytovňu migrantov

KONSTANZ - Krajinský súd v nemeckom meste Konstanz uložil dnes tresty šiestim mužom, ktorí sa zodpovedali z útoku ručným granátom na ubytovňu pre žiadateľov o azyl v meste Villingen-Schwenningen na území spolkovej krajiny Bádensko-Württembersko. Predpokladá sa, že motív tohto činu, pri ktorom nikto neutrpel zranenia, súvisel so sporom medzi miestnymi bezpečnostnými službami, informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Dvaja spomedzi odsúdených majú stráviť vo väzení tri, respektíve tri a pol roka za pokus o vraždu, ďalšieho súd uznal za vinného z navádzania na tento čin, za čo si má odpykať takisto triapolročný trest. S kratšími, podmienečnými trestami vyviazla dvojica mužov, ktorí boli usvedčení z porušenia ustanovení zbrojného zákona.

 

Posledného z obžalovaných súd pre nedostatok dôkazov zbavil obvinenia z organizovania útoku, uložil mu však deväťmesačný trest odňatia slobody za to, že v súvislosti s týmto prípadom udrel päsťou do tváre jedného zo svojich známych. Vynesené rozsudky zatiaľ nie sú právoplatné.

 

Útok na objekt ubytovne pre žiadateľov o azyl sa odohral v januári, pričom hodený granát zasiahol búdku strážnej služby, ale nevybuchol. Agentúra DPA ešte vo februári informovala, že všetci muži spájaní s týmto činom majú východoeurópsky migračný pôvod.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies