Nemecký súd poslal do väzenia imáma usvedčeného z náboru pre Islamský štát

NETKY.SK • 14 Jún 2016, 19:26 • 2 min
Nemecký súd poslal do väzenia imáma usvedčeného z náboru pre Islamský štát

BERLÍN - Berlínsky súd odsúdil dnes jedného z tamojších imámov na dva roky väzenia za video a rozhovor, v ktorých velebil Islamský štát (IS), ako aj za nábor pre túto extrémistickú organizáciu. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Tridsaťročného muža, identifikovaného v súlade s nemeckými zákonmi o ochrane súkromia len ako Gadzhimurad K., uznal okresný súd v nemeckej metropole za vinného z verbovania členov alebo podporovateľov pre zahraničnú teroristickú organizáciu a z ospravedlňovania jej zločinov.


Súd uviedol, že obžalovaný zverejnil v januári 2015 video, v ktorom vzdal hold IS a vyzval ľudí, aby sa zapojili do jeho boja. Odsúdený tiež údajne poskytol rozhovor pre ruskojazyčný internetový magazín, v ktorom sa pokúšal ospravedlniť kruté zabíjanie ľudí členmi tejto organizácie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies