Nemecký súd odsúdil 16-ročnú islamistku na šesť rokov väzenia

NETKY.SK • 26 Január 2017, 13:22 • 2 min
Nemecký súd odsúdil 16-ročnú islamistku na šesť rokov väzenia

BERLÍN - Nemecký súd dnes na šesť rokov odňatia slobody odsúdil 16-ročné dievča, ktorého útok na policajta prokuratúra vyhodnotila ako prvý nariadený extrémistickou organizáciou Islamský štát (IS) na území Nemecka.

slovakia

left justify in out

Tínedžerka, identifikovaná ako Safia S, mala 15 rokov, keď nožom na zeleninu pri osobnej kontrole na železničnej stanici v Hannoveri poranila 34-ročného príslušníka polície. Útok sa odohral vlani vo februári a policajt pri ňom utrpel život ohrozujúce zranenia krku.

 

Vyšetrovaním sa zistilo, že tínedžerka si najneskôr v novembri roku 2015 "osvojila radikálnu džihádistickú ideológiu" Islamského štátu a udržiavala prostredníctvom internetu aj kontakt s jedným z džihádistov v Sýrii.

 

Vlani v januári odcestovala do Turecka, aby sa pripojila k džihádistom z IS v Sýrii. Jej matka sa však zasadila o to, aby sa vrátila naspäť do Nemecka.

 

Dievča sa ešte v Istanbule nechalo presvedčiť džihádistami, aby v Nemecku spáchalo "martýrsku operáciu". Na sklonku februára sa preto vybrala na železničnú stanicu v Hannoveri, kde neočakávane bodla policajta nožom do krku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies