Nemecký súd nariadil pitvu zosnulého poslanca, ktorý kritizoval Putina

NETKY.SK • 16 December 2014, 15:01 • 2 min
Nemecký súd  nariadil pitvu zosnulého poslanca, ktorý kritizoval Putina

BERLÍN - Nemecký súd nariadil vykonanie pitvy zosnulého konzervatívneho poslanca Andreasa Schockenhoffa, ktorý zaujímal nekompromisné stanoviská voči politike Kremľa.

slovakia

left justify in out

Pitva má stanoviť príčinu jeho nedávnej smrti a vyvrátiť alebo potvrdiť dohady o jej možnej súvislosti s poslancovými politickými aktivitami vo vzťahu k Rusku. Oznámila to dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na prokuratúru. 
     

Dlhoročný člen Bundestagu zomrel neočakávane minulú sobotu vo veku 57 rokov. Podľa nemeckých médií išlo o prirodzenú smrť. Schockenhoff bol zástupcom šéfa parlamentnej skupiny vládnej strany CDU kancelárky Angely Merkelovej a dlhé roky pôsobil ako koordinátor politiky nemeckej vlády voči Moskve. 
     

"V záujme stanovenia presnej príčiny smrti a zabránenia pochybnostiam a špekuláciám, vrátane jeho predchádzajúcej práce vládneho koordinátora pre Rusko, bola predložená žiadosť o vykonanie pitvy a súd ju schváli," uviedol Karl-Josef Diehl zo štátnej prokuratúry v Ravensburgu. Autopsia má prebehnúť ešte dnes a jej výsledky ohlásia v stredu.
     

Schockenhoff pôsobil ako koordinátor politiky nemeckej vlády pre vzťahy s Ruskom od roku 2006 až do začiatku tohto roku. Pred dvoma rokmi vypracoval parlamentnú správu kritickú voči ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi a Moskva ho následne odmietla uznať ako zástupcu nemeckej vlády. 
     

Poslanec podporoval uvalenie tvrdých sankcií voči Rusku v súvislosti s politikou Kremľa na Ukrajine. Zastával názor, že na prezidenta Putina je potrebné vyvinúť tlak, aby zastavil svoju "hybridnú vojnu" voči Ukrajine a Západu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona