Nemecký snajper môže prekonať veľké klubové legendy Oilers

NETKY.SK • 22 Júl 2020, 13:49 • 2 min
Nemecký snajper môže prekonať veľké klubové legendy Oilers

Hart Memorial Trophy má v NHL veľké meno aj tradíciu. Cena pre najužitočnejšieho hráča podľa Asociácie profesionálnych hokejových novinárov sa udeľuje od roku 1924 a aktuálne sa súboj o ňu zúžil na trio Leon Draisaitl, Nathan MacKinnon, Artemij Panarin. Ani jeden z nich Hartovu trofej v minulosti nezískal.

slovakia

left justify in out

Myšlienky na playoff

Rovnaké trio Draisaitl, MacKinnon a Panarin ašpiruje aj na Ted Lindsay Award, čiže honor pre najužitočnejšieho hráča podľa hráčskej asociácie NHLPA. Víťazi budú známi počas konferenčných finálových bojov v play-off. "Každý hráč sa snaží zlepšovať a ja nie som iný. Zdá sa, že táto sezóna bola až dosiaľ vydarená a verím, že v play-off ju ešte vylepšíme," uviedol útočník Edmontonu Leon Draisaitl.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Leon Draisaitl (@drat_29),

 

Neuveriteľné štatistiky
Skvelý zakončovateľ aj angažovaný tvorca gólových prihrávok nazbieral v predčasne ukončenej základnej časti 2019/2020 dovedna 110 bodov za 43 gólov a 67 asistencií a stal sa suverénnym víťazom kanadského bodovania. Dvadsaťštyriročný center zaznamenal 33 viacbodových zápasov a najmenej jeden bod si pripísal v 56 dueloch. To znamená skvelý priemer 1,55 bodu na zápas. "Už dlho patrí k naším lídrom, ale túto sezónu má vynikajúcu. Je pre nás potrebný v mnohých situáciách na ľade. Myslím si, že by trofej mal získať," uviedol kapitán Edmontonu Connor McDavid, držiteľ Hart Trophy spred troch sezón.

 

 

Okrem McDavida sa v minulosti tešili z prestížneho ocenenia aj dve klubové legendy Oilers Wayne Gretzky a Mark Messier. "Bez debaty sú to legendárne postavy nášho športu. Pre mňa je veľká česť byť súčasť tejto výberovej skupiny," uviedol Draisaitl.

 

Útočný klenot Avs 

Ďalším ašpirantom je Nathan MacKinnon z Colorada, ktorý sa s 93 bodmi (35 + 58) vyšvihol na piate miesto v kanadskom bodovaní súťažného ročníka. Dvadsaťštyriročný stredný útočník nazbieral 29 zápasov s minimálne dvomi bodmi. Finalistom Hart Trophy bol aj v sezóne 2017/2018, keď sa z nej napokon tešil Taylor Hall.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Nathan Mackinnon (@mackinnon29),

 

"Ak by som mal ja možnosť voľby, dal by som prednosť MacKinnonovi až dvakrát - okrem Hartovej trofeje by som mu doprial aj Ted Lindsay Award. Myslím si, že mu môžu patriť obe," myslí si tréner Colorada Jared Bednar. MacKinnon je aktuálne aj finalista Lady Byng Memorial Trophy, ktorú získa hráč najlepšie spájajúci hokejové zručnosti a slušné správanie na ľade.

 

Ruská raketa 
Artemij Panarin sa s 95 bodmi (32 + 63) významne podieľal na postupe tímu New York Rangers do play-off, v bilancii plus/mínus bol s +36 bodmi najlepší medzi útočníkmi. Najmenej jeden bod získal 28-ročný útočník v 54 zápasoch, pripísal si aj 28 viacbodových duelov.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Anthony (@designsbyantho),

 

"Som prekvapený touto nomináciou. Vôbec som nad tým neuvažoval, že sa také niečo môže stať. Je to pre mňa veľmi dôležité, ale ešte viac pre mojich príbuzných a kamarátov," skonštatoval Panarin.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona