Nemecký reťazec Nordsee je na predaj za vyše 300 miliónov eur

NETKY.SK • 12 Október 2016, 15:11 • 2 min
Nemecký reťazec Nordsee je na predaj za vyše 300 miliónov eur

BREMERHAVEN - Nemecký reťazec rýchleho občerstvenia Nordsee je na predaj. Jeho cena podľa zdrojov blízkych záležitosti predstavuje vyše 300 miliónov eur. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Rodiny Müllerovcov a Kampsovcov, ktoré vlastnia reťazec predávajúci jedlá z rýb, poverili predajom investičnú banku GCA Altium. Prvý balík informácií o predaji už bol rozposlaný potenciálnym záujemcom.

 

Zisk pred úrokmi, zdanením, odpismi a amortizáciou (Ebitda) spoločnosti Nordsee vlani dosiahol 30 miliónov eur pri tržbách 350 miliónov eur. V tomto roku sa očakáva stagnácia Ebitda na vlaňajšej úrovni.

 

Hodnota Nordsee sa podľa jedného zdroja pohybuje približne na úrovni 10-násobku Ebitda, teda na úrovni 300 miliónov eur alebo o niečo viac. "Veľa bude závisieť od toho, aké veľké náklady na modernizáciu budú zaťažovať hotovostné toky,"  dodal zdroj.

 

Predpokladá sa, že o Nordsee budú mať záujem súkromné investičné fondy, ktoré chcú prevádzkovať medzinárodnú sieť reštaurácií, prípadne konkurenčné firmy z oblasti rýchleho stravovania.

Spoločnosť Nordsee od roku 1997 vlastnila investičná skupina Apax, ktorá ju v roku 2005 predala podnikateľovi Heinerovi Kampsovi. Ten neskôr predal podiel Theovi Müllerovi, vlastníkovi mliečnych výrobkov Müller.

 

Nordsee vznikla pred 120 rokmi ako rybárska skupina v Brémach a začiatkom 20. storočia sa rozšírila o spracovateľské a maloobchodné aktivity. Prvú reštauráciu rýchleho občerstvenia otvorila firma v roku 1965 a aktuálne prevádzkuje 373 reštaurácií.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies