Nemecký protimonopolný úrad preverí cenovú politiku Lufthansy

NETKY.SK • 27 November 2017, 09:42 • 2 min
Nemecký protimonopolný úrad preverí cenovú politiku Lufthansy

FRANKFURT NAD MOHANOM - Nemecký protimonopolný úrad požiadal leteckú spoločnosť Lufthansa, aby ho informovala o svojej cenovej politike.

slovakia

left justify in out

Dôvodom boli sťažnosti zákazníkov na zvýšenie cien. Najväčšia letecká spoločnosť v krajine potvrdila rozhovory s protimonopolným úradom a uviedla, že s ním plne spolupracuje. Pripomenula však, že po nedávnom krachu konkurenčných aerolínií Air Berlin je na nemeckom trhu s leteckou dopravou k dispozícii zhruba o 60.000 menej miest na sedenie denne.

 

Hovorca leteckej spoločnosti zároveň povedal, že Lufthansa nezvyšovala ceny dlhšie ako rok. Navyše, pre nedostatok prepravnej kapacity sa lacnejšie lístky skoro vypredajú, takže ďalším zákazníkom zostanú k dispozícii už len drahšie lístky, čo môže vyvolávať dojem, že ceny stúpli.

 

Nízkonákladová dcéra Lufthansy spoločnosť Eurowings pritom začala lietať s väčšími lietadlami na vnútroštátnych trasách a zvýšila svoju kapacitu o 25 %. Aj švajčiarske a rakúske dcérske spoločnosti Lufthansy zvýšili kapacitu, dodal hovorca. Protimonopolný úrad uviedol, že sa pozrie na údaje o cenách spoločnosti Lufthansa predtým, než sa rozhodne, či začne oficiálne vyšetrovanie.

 

Lufthansa v októbri kúpila veľkú časť aerolínií Air Berlin. Tie museli v lete vyhlásiť platobnú neschopnosť po tom, ako im ich najväčší akcionár Etihad Airways odmietol poskytnúť ďalšiu finančnú podporu. Lufthansa v októbri podpísala dohodu za 210 miliónov eur o prevzatí 81 lietadiel spoločnosti Air Berlin.

 

Air Berlin boli založené v roku 1978 a boli druhou najväčšou leteckou spoločnosťou v Nemecku. Aerolínie ponúkali lety do 147 destinácií. Vlani prepravia 28,9 milióna cestujúcich a vykázali rekordnú stratu 782 miliónov eur.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona