Nemecký prezident vyzval na spoločnú zahraničnú politiku Európy

NETKY.SK • 27 Apríl 2015, 15:37 • 2 min
Nemecký prezident vyzval na spoločnú zahraničnú politiku Európy

VIEDEŇ - Nemecký prezident Joachim Gauck prízvukoval dnes potrebu spoločnej európskej zahraničnej politiky. Urobil tak vo Viedni pri príležitosti 70. výročia založenia druhej Rakúskej republiky, informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

"Ak nebudeme mať záruky, že sa ľudské práva budú dodržiavať všade v Európe, potom sa členovia EÚ budú musieť znova zamyslieť nad všeobecnou bezpečnosťou," povedal nemecký prezident, narážajúc na konflikt na východnej Ukrajine.
     

Dohovorený a spoločný prístup v oblasti zahraničnej politiky je preto mimoriadne dôležitý, dodal Gauck počas príhovoru na oficiálnej slávnosti pri príležitosti vzniku demokratickej Rakúskej republiky po skončení druhej svetovej vojny.
     

Podľa Gaucka predstavuje ukončenie nacistického režimu teroru pre rakúsky národ rovnaké oslobodenie ako pre samotných Nemcov. Gauck zároveň vyzval na spoločnú diplomaciu EÚ.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies