Nemecký prezident varuje pred jednoduchým riešením migrácie

NETKY.SK • 14 Júl 2017, 16:26 • 2 min
Nemecký prezident varuje pred jednoduchým riešením migrácie

VIEDEŇ - Nemecký prezident Frank-Walter Steinmeier dnes počas svojej prvej návštevy susedného Rakúska varoval pred jednoduchými vzorcami a národnými riešeniami otázky migrácie.

slovakia

left justify in out

"Tí, ktorí ignorujú spoločnú Európu v hľadaní adekvátnych odpovedí, príliš zjednodušujú," uviedol Steinmeier po stretnutí so svojím rakúskym náprotivkom Alexandrom Van der Bellenom. Akékoľvek návrhy týkajúce sa hektickej migračnej trasy cez Stredozemné more by mali obsahovať konkrétne myšlienky, dodal Steinmeier, nepriamo narážajúc na rakúskeho ministra zahraničných vecí Sebastiana Kurza.

 

Konzervatívny Kurz totiž požadoval zatvorenie stredomorskej trasy bez vysvetlenia, ako by sa to realizovalo v praxi. Van der Bellen, komentujúc inú otázku migrácie, prízvukoval, že Rakúsko v súčasnosti nemá plán na zavedenie kontrol na talianskych hraniciach so zámerom zastaviť migrantov. Nedávne kroky Viedne boli iba "teoretickými opatreniami, ktoré mali krajinu pripraviť na extrémny prípad, ktorý však momentálne nehrozí", uviedol Van der Bellen.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies