Nemecký prezident už neuvažuje o návšteve Ruska

NETKY.SK • 21 September 2014, 10:08 • 2 min
Nemecký prezident už neuvažuje o návšteve Ruska

MOSKVA/BERLÍN - Nemecký prezident Joachim Gauck napriek pôvodným plánom potvrdil, že v najbližšom čase neplánuje navštíviť Rusko.

slovakia

left justify in out

Niekdajší bojovník proti komunizmu v sobotu zverejnenom rozhovore pre denník Rheinische Post povedal, že návštevu Ruska mal v pláne od svojho nástupu do najvyššieho úradu v marci 2012. Spolu s ruskou stranou už údajne pracovali na termíne príchodu. Vo svete aktuálnej situácie však svoje plány zmenil. Bývalý evanjelický pastor, ktorého otca komunisti poslali na niekoľko rokov do gulagu, sa však vyznal z úcty ruskej kultúre a rešpektu k ľudu. Názory a postupy aktuálneho vedenia krajiny však odmieta. Svoj postoj deklaroval aj odmietnutím príchodu na februárové olympijské hry v ruskom letovisku Soči.

 

Gauck je bývalým aktivistom a bojovníkom za ľudské práva. Na prezidentskom poste nahradil Christiana Wulffa, ktorý rezignoval pre podozrenia z korupcie a klientelizmu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies