Nemecký prezident sa v Turecku čudoval vládnemu zákazu Twitteru

NETKY.SK • 29 Apríl 2014, 07:19 • 2 min
Nemecký prezident sa v Turecku čudoval vládnemu zákazu Twitteru

ANKARA - Nemecký prezident Joachim Gauck v pondelok počas prelomovej návštevy Turecka varoval pred dopadmi obmedzení ľudských slobôd zo strany vlády premiéra Recepa Erdogana.

slovakia

left justify in out

Bývalý protikomunistický bojovník na druhej strane pochválil pokrok prevažne moslimskej krajiny v oblasti ekonomiky i v rámci mierového procesu s menšinovými Kurdmi. Gauck však upozornil, že cesta do EÚ nevedie cez represie a obmedzovanie základných práv, keďže takýto štýl vládnutia podľa jeho slov predstavuje risk pre demokraciu. Prezident najväčšej európskej krajiny taktiež vyjadril šok zo zákrokov proti protivládnym protestom a zablokovania prístupu na sociálne siete.

 

"Vidíme budúcnosť národa v spolupráci s Európou, aj keď nevieme ako a kedy.. To musel byť Twitter a YouTube zablokovaný? Prečo taká silná vláda zasahuje do súdnictva alebo médií? Nemyslím si, že vláda je v ohrození. Je to silná vláda, ktorá získala legitimitu vo voľbách," povedal Gauck, ktorého krajina za vlády kancelárky Angely Merkelovej nepodporuje vstup Turecka do EÚ a namiesto toho mu spolu s Francúzskom ponuka privilegované partnerstvo. To spôsobuje napätie medzi Berlínom a Ankarou, ktorá sa dlhé roky neúspešne snaží vstúpiť do EÚ.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies