Nemecký poslanec povedal, čo by sa malo Nemecko naučiť od Ruska

NETKY.SK • 22 Apríl 2018, 21:14 • 2 min
Nemecký poslanec povedal, čo by sa malo Nemecko naučiť od Ruska

BERLÍN - Nemecké úrady sa majú čo učiť od ruskej vlády. To si mysli účastník štvrtého Medzinárodného ekonomického fóra v Jalte, poslanec Bundestagu Marcus von Meyer. Nemecký poslanec bol prekvapený rozsahom a tempom výstavby na Kryme.

slovakia

left justify in out

On poznamenal, že v ruskom rozpočte sa našli peniaze na vybudovanie mosta cez Kerčský prieliv a krásne letisko v Simferopole.
   

"Keby som bol spolkovým kancelárom, veľmi rýchlo by som sa spýtal Ruskej vládu ako nájsť peniaze, aby v čo najkratšom čase vybudovali takéto dva nádherné objekty," poznamenal poslanec Bundestagu Marcus von Meyer.
   

Poslanec sa posťažoval, že výstavba letiska v Berlíne je oneskorená. Nové letisko v Simferopole prijalo prvých cestujúcich 16. aprila a bolo postavené za dva roky. Náklady na výstavbu boli 32 miliárd rubľov (422 511 eur) a je to najväčší investičný projekt na Kryme. 
     

A most cez Kerčský prieliv, ktorí spojí Krym a Tamaň, bude najdlhším v Rusku. Dĺžka mosta bude 19 kilometrov. Pritom, automobilová doprava na moste nebude otvorená v decembri, ale v máji roku 2018. 
   

Prezident Ruska Vladimir Putin očakáva, že bohatý program Medzinárodného ekonomického fóra v Jalte vyvolá veľký záujem medzi zahraničnými partnermi, ktorí uvidia potenciál južného Ruska v odvetví kultúry, cestovného ruchu, v oblasti ekológie a stavebníctva. V roku 2018 sa fórum v Jalte koná od 19. do 21. aprila.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies