Nemecký poslanci schválili viac sledovacích kamier vo verejných priestoroch pre kriminalitu

NETKY.SK • 10 Marec 2017, 17:12 • 2 min
Nemecký poslanci schválili viac sledovacích kamier vo verejných priestoroch pre kriminalitu

BERLÍN - Nemecký parlament schválil dnes opatrenie, ktoré umožní väčšie využívanie sledovacích kamier, pretože v krajine zaznamenávajú nárast násilných trestných činov.

slovakia

left justify in out

Opatrenie uľahčí súkromným spoločnostiam inštalovať systémy bezpečnostných kamier na sledovanie v nákupných centrách, na futbalových štadiónoch a parkoviskách. Pri rozhodovaní, či kamery nainštalovať, budú mať bezpečnostné obavy väčšiu váhu.

 

Poslanci Spolkového snemu (Bundestag) schválili aj ďalšie opatrenie, ktoré povoľuje polícii používať telové kamery a príslušníkom spolkových orgánov zasa umožňuje vstup do automatického systému rozpoznávania evidenčných čísel vozidiel, aby ich rýchlejšie identifikovali.

 

Debata zákonodarcov o zlepšení bezpečnostných opatrení nasledovala po sérii nedávnych násilných útokov, z ktorých určité - napríklad decembrový útok nákladným vozidlom na vianočnom trhu v Berlíne - mali teroristický motív.

 

Súčasná vládna veľká koalícia v Nemecku trvá na postoji, že nové opatrenia zlepšia ochranu občanov. Avšak opozícia argumentuje, že obmedzujú práva ľudí, ale nemajú skutočný prínos pre bezpečnosť.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies