Nemecký politik: "NATO nemalo právo bombardovať Belehrad!"

NETKY.SK • 17 Február 2019, 17:34 • 2 min
Nemecký politik: "NATO nemalo právo bombardovať Belehrad!"

BERLÍN - V Berlíne sa konala predpremiéra rusko-srbského filmu "Balkánska línia" k 20. výročiu silového pochodu na Prištiny.

slovakia

left justify in out

Ako povedal poslanec Berlínskeho mestského parlamentu Gunnar Lindemann, invázia NATO do Juhoslávie pred 20 rokmi bola nezákonná a celá táto kampaň dostala ospravedlnenie v očiach verejnosti len vďaka masívnej propagande v západných médiách.

 

Rozhovor s politikom pravicovej konzervatívnej strany Alternatíva pre Nemecko sa konal pri príležitosti predpremiéry v Berlíne na Európskom medzinárodnom filmovom trhu European film market (EFM) vojenskej drámy Balkánska línia.

 

Film režiséra Andreja Volgina je venovaný pochodu ruských mierových jednotiek do Prištiny (Kosovo), na zriadenie kontroly nad letiskom, z čoho začal návrat Ruska ako plnohodnotného hráča na globálnej scéne.

 

"Táto nezákonná intervencia NATO v Juhoslávii riešila len geopolitické ciele Spojených štátov," hovorí Lindemann. "Bol som vtedy dosť mladý muž, ale veľmi dobre si pamätám, ako nemecká propaganda opakovala po americkej, že Srbi sú zlí. A po štyroch rokoch som sa ocitol v Belehrade a ešte stále tam existovali ruiny z bombových útokov NATO. Je preto veľmi dobré, že ruský režisér urobil skutočný film o vojne v Kosove. Toto je alternatívny pohľad, ktorý americké filmy nikdy neukážu. Opakovane som navštívil Srbsko a Kosovo a viem, o čom hovorím.“

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies