Nemecký pohár: Vůjtek oznámkoval vystúpenie štvorkou až pätorkou - Európa nám uteká

NETKY.SK • 11 November 2013, 10:45 • 2 min
Nemecký pohár: Vůjtek oznámkoval vystúpenie štvorkou až pätorkou - Európa nám uteká

MNÍCHOV - Dve prehry na nulu, v troch zápasoch zisk chudobných dvoch bodov pri skóre 4:8 a posledné štvrté miesto na turnaji.

slovakia

left justify in out

Taká je bilancia slovenských hokejistov na uplynulom Nemeckom pohári v Mníchove. Úvodné podujatie olympijskej sezóny nastavilo reprezentačnému tímu nepríjemné zrkadlo a v súvislosti so skladaním tímu pre ZOH 2014 viac vecí skomplikovalo, než pomohlo vyjasniť.

Pri hodnotení turnaja sa dalo z tváre reprezentačného trénera Vladimíra Vůjteka čítať veľké rozčarovanie. "V útočnej fáze sme sa vôbec nepresadili. Nejde o to, že sme nedávali góly, my sme si ani strelecké príležitosti nevytvorili. Ak nepočítam pár náznakov a dva brejky, tak sme v dueli proti Švajčiarom ani vyloženú šancu nemali," priznal hlavný kormidelník.

S výnimkou tretej tretiny v piatkovom zápase s USA neukázali Slováci na mníchovskom turnaji nič, na čo by mohli byť hrdí. Defenzíva stála na vratkých nohách, útočníci sa nevedeli presadiť kombinačne a už vôbec nie v koncovke. Smutne vyznieva fakt, že najlepším strelcom mužstva bol s dvoma gólmi obranca Michal Sersen. "Som sklamaný z výkonov tohto tímu. Stodvadsať minút nedať gól, to je alarmujúce," krútil hlavou Vůjtek. "Aj keď tam bola snaha a bojovnosť, chýbala nám hokejovosť. Nemci aj Švajčiari nás hokejovo prevýšili. Ukázalo sa, že Európa je niekde inde než sme momentálne my."

Slovenskí hokejisti doplácali aj na časté vylúčenie, v priemere inkasovali šesť dvojminútových trestov za zápas. "Bolo to zapríčinené tým, že sme nestačili súperom na ich techniku, tak sme si museli pomáhať faulami," vysvetlil tréner, ktorý ťažko hľadal nejaké pozitíva. Z jednotlivcov vyzdvihol iba výkony brankárov Jána Laca a Rastislava Staňu, z obrancov splnil náročné kritériá Michal Sersen. Z útočníkov ho potešil svojím výkonom len Radoslav Tybor.

Pokiaľ mal Vůjtek použiť školské známkovanie, tak jeho tím podľa vysvedčenia prepadol: "Turnaj sme odohrali na štvorku až pätorku. Nemaľujme si niečo, čo nie je reálne. Hrali sme zle, na súperov sme nestačili. Európsky hokej nám trochu utiekol." Pritom úradujúci vicemajstri sveta Švajčiari sa v Mníchove predstavili len s béčkovým výberom, domáci Nemci postavili tiež káder z hráčov domácej súťaže, Američania prišli do Mníchova s európskym výberom. "My sme mali na turnaji takmer najlepší tím z hráčov v Európy, chýbalo nám len pár zranených opôr. Napriek tomu nás hráči z nemeckej a švajčiarskej ligy prevýšili korčuliarsky i hokejovo. Taká je realita. Samozrejme, na mojich hráčoch sa mohla odraziť únava z náročných bojov a cestovania v KHL, každopádne súperi boli sviežejší."

Hráči sa na nič nevyhovárali, uvedomovali si, že svojimi výkonmi ťažko mohli potešiť slovenských fanúšikov. "Odkedy pôsobím v reprezentácii a chodím na Nemecké poháre, tak toto bol suverénne najhoršie odohratý turnaj z našej strany. Nemali sme až tak zlý tím, ako ukazujú výsledky, ale nepristúpili sme všetci k tomu tak, ako sme mali. Jednoznačne sme nepodali dobrý výkon, chýbala nám bojovnosť i agresivita," priznal obranca Michal Sersen.

Vůjtek si pred Nemeckým pohárom zaželal, aby ho niekto z nominovaných hráčov herne prekvapil a v dobrom slova zmysle mu pred olympiádou zamotal hlavu. Jeho zverenci mu skutočne hlavu zamotali, ale úplne iným spôsobom, než si predstavoval. "Zostavu na olympijský turnaj sme mali v podstate poskladanú. Teraz nám to trochu zamotalo hlavy. Nominácia do Soči sa musí urobiť do dvoch mesiacov a nie všetci hráči sú v takej forme, v akej sme očakávali. Sme veľmi sklamaní. Pokúsime sa nájsť nejaké iné riešenie, možno dve-tri miesta zmeníme," dodal.

Šancu na reparát budú mať slovenskí hokejisti o niekoľko týždňov. V decembri ich čaká turnaj Arosa Challenge 2013 vo Švajčiarsku (19.–22.12.), kde sa stretnú s domácim výberom, Bieloruskom a Nórskom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies