Nemecký pohár: Stonásobný reprezentant Vydarený už neveril v jubilejný štart

NETKY.SK • 9 November 2013, 11:02 • 2 min
Nemecký pohár: Stonásobný reprezentant Vydarený už neveril v jubilejný štart

MNÍCHOV - Nevydarený začiatok a víťazný koniec sprevádzali piatkový stý zápas obrancu Reného Vydareného v slovenskej hokejovej reprezentácii.

slovakia

left justify in out

Jubileum dosiahol tridsaťdvaročný Bratislavčan v zápase proti výberu USA na Nemeckom pohári v Mníchove, v ktorom Slováci prehrávali 0:3, no napokon zvíťazili 4:3 po samostatných nájazdoch.

"Chvíľami to v úvode vyzeralo, že sme nechali nohy v autobuse. Američania nás trocha zaskočili, keď boli trpezliví na puku a rozoberali si nás. Potom sme pár vecí zmenili v našej hre a bol to už iný zápas. Dali sme dva góly v presilovkách, ktorým sme sa veľmi počas tréningov nevenovali," povedal po piatkovom stretnutí René Vydarený, ktorý vo štvrtok oslavoval meniny. 

Pre obrancu českého Hradca Králové ako aj pre celý slovenský tím môže byť vydretý triumf veľkou morálnou vzpruhou. "Vždy pomôže zápas, keď sa mužstvu nedarí a napokon sa vyhrá. Pre nás bol dôležitý gól na konci druhej tretiny. Zistili sme, že vieme skórovať a v tretej nám to tam napadalo. Dlhšie nám trvá, kým sa zohráme. Dáme si dva tréningy a ideme na to. Američania sú na tom lepšie po technickej stránke, my hráme tímovo a podľa systému," pokračoval vicemajster sveta z Helsínk 2012. 

Práve na turnaj v Hartwall Areene 2012 spomína Vydarený veľmi rád. Považuje to za zatiaľ najkrajšie obdobie v národnom mužstva. "Veľa zápasov sa mi doteraz vrylo do pamäte, najmä rok 2012. Bolo to fantastické," prezradil odchovanec bratislavského Slovana a pokračoval: "Dnes som odohral krásny stý zápas v reprezentácii. Debutoval som vo Švédsku v roku 2005, v obrane som hral s Citrónom (Richard Lintner, pozn.), ktorý dal aj gól. To je už dlhá doba. Dnešné jubileum vyzeralo v úvode hrozne, ale po stretnutí je to veselšie." 

René Vydarený pritom v minulosti už ani nedúfal, že pokorí stovku reprezentačných štartov. "Mal som tvrdé obdobie a viacero zranení. Zasekol som niekde okolo päťdesiatky. Našťastie som sa dal dohromady a dostal som dôveru od trénera Vůjtka," dodal so šťastným úsmevom autor piatich presných zásahov v najcennejšom drese.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies