Nemecký pohár: Slováci začali novú sezónu triumfom nad Kanadou

NETKY.SK • 7 November 2014, 18:41 • 2 min
Nemecký pohár: Slováci začali novú sezónu triumfom nad Kanadou

MNÍCHOV - Slovenská hokejová reprezentácia uspela vo svojom úvodnom tohtosezónnom zápase, keď v piatok zdolala na Nemeckom pohári 2014 v Mníchove európsky výber Kanady 4:1. Zverenci trénera Vladimíra Vůjtka premenili na gól hneď prvú presilovku, gólmana Carona prekonal v 16. min obranca J. Mikuš.

slovakia

left justify in out

V druhej časti zvýšil vedenie Slovákov obranca Radek Deyl premiérovým reprezentačným gólom. V úvode tretej časti skorigoval v presilovke o dvoch korčuliarov Dupont, no vzápätí v oslabení upravil na 3:1 Adam Lapšanský. V 53. min si otvoril strelecký účet v národnom mužstve debutant Roman Rác, jeho presný zásah uzavrel skóre duelu na 4:1. Okrem Ráca si najcennejší dres premiérovo obliekli aj obrancovia Adam Jánošík, Oldřich Kotvan, Tomáš Bokroš, Lukáš Kozák či útočníci Dalibor Bortňák a Lukáš Cingeľ.

 

Veľmi dobrý výkon podal v piatok popoludní brankár Branislav Konrád, ktorý zneškodnil viacero kanadských šancí. Útočník Marek Viedenský v desiatom zápase v národnom tíme mal "prsty" v prvých dvoch góloch tímu SR, keď vynikajúco clonil výhľad brankárovi Caronovi, pri oboch obrancom J. Mikušovi a Deylovi asistoval podľa oficiálneho zápisu Dravecký. 

 

Jubilejný osemdesiaty štart v reprezentácii si pripísal obranca Ivan Švarný, ktorý je na Nemeckom pohár 2014 kapitánom výberu SR. Vladimír Dravecký a Tomáš Marcinko absolvovali dvadsiaty duel v národnom mužstve. 

 

V 49. vzájomnom súboji si Slováci pripísali 22. triumf, doteraz sa zrodili aj štyri nerozhodné výsledky a 23 prehier slovenského mužstva (skóre: 157:142). 

V sobotu o 16.15 h nastúpia Slováci proti domácej reprezentácii, v nedeľu si o 13.15 h zmerajú sily so Švajčiarmi. 

 

Nemecký pohár 2014 - piatok: 
Kanada - Slovensko 1:4 (0:1, 0:1, 1:2) 
Góly: 42. Dupont (Reinprecht) - 16. J. Mikuš (Dravecký), 39. Deyl (Dravecký), 42. Lapšanský (Lušňák), 53. Rác (Lušňák) 
Vylúčení: 4:5 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:1, rozhodovali: Aicher, Vogl - Höfer, Kohlmüller (všetci Nem.)

Zostavy: 
Kanada: Caron - Festerling, M. Roy, B. Raymond, Richie Regehr, J. Fraser, Dupont, Westcott - Dixon, Cam Abbott, Chris Abbott - Holloway, K. Clark, Buck - Reddox, Aulin, Hamill - Reinprecht, Pettinger, C. James - Greentree 
Slovensko: Konrád - Valach, J. Mikuš, Deyl, Švarný, T. Bokroš, L. Kozák, Jánošík, O. Kotvan - Bakoš, Viedenský, Dravecký - Ján Sýkora, Marcinko, Tománek - T. Sýkora, Cingeľ, Lapšanský - Rác, Lušňák, Dej - Bortňák 


Po úvodnom oťukávaní súperov si prvú vážnejšiu príležitosť na skórovanie vypracovali Slováci, no delovka Draveckého po úspešnom vhadzovaní Viedenského neskončila v kanadskej bránke. Na opačnej strane v 12. min po chybe Tománka takmer inkasoval Konrád, no ten si poradil aj s pokusom Reddoxa o dve minúty neskôr. Skóre duelu otvoril v 16. min v presilovke obranca J. Mikúš, ktorý dobre clonil pred gólmanom Caronom a tečoval puk letiaci od modrej čiary. 

 

V druhej časti sa dlho nič zaujímavé na ľadovej ploche nedialo, no zmenila to 28. min a obrovská šanca Hamilla. Tú však Konrád aj s prispením obrancov zneškodnil. Na opačnej strane zabránil Caron druhému gólu za jeho chrbtom pri pokus Jána Sýkoru a následnej dorážke. Neuspel však pri strele obrancu Deyla od pravého mantinelu pri výbornom clonení Viedenského - 

 

Hneď v úvode tretej tretiny využil presilovku o dvoch korčuliarov Dupont a znížil, no o 28 sekúnd odpovedal Lapšanský po úniku s Lušňákom gólom v oslabení na 3:1. V 49. min Lapšanský spálil "tutovku" po krásnej prihrávke Marcinka. Definitívnu bodku za duelom dal v 53. min gól debutanta Romana Ráca z pravej strany po spolupráci s Lušňákom. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona