Nemecký pohár: Slováci prehrali so Švajčiarmi a sú tretí

NETKY.SK • 9 November 2014, 15:15 • 2 min
Nemecký pohár: Slováci prehrali so Švajčiarmi a sú tretí

MNÍCHOV - Slovenská hokejová reprezentácia prehrala vo svojom záverečnom vystúpení na Nemeckom pohári v Mníchove so Švajčiarskom vo vyrovnanom stretnutí 1:2. Slováci tak obsadili na turnaji konečné 3. miesto, Švajčiari skončili pred nimi.

slovakia

left justify in out

Už pred záverečným dňom bolo jasné, že predčasnými víťazmi Nemeckého pohára 2014 sa stali domáci reprezentanti. Pre Slovensko bolo mníchovské podujatie úvodným v reprezentačnej sezóne 2014/2015.

Skóre zápasu otvoril v 36. min Adam Lapšanský, Švajčiari o výhre rozhodli dvoma rýchlymi gólmi v úvode tretej tretiny. Reprezentáciu krajiny helvétskeho kríža viedol bývalý tréner Slovenska Glen Hanlon.

Nemecký pohár 2014 - nedeľa:
Slovensko - Švajčiarsko 1:2 (0:0, 1:0, 0:2)
Góly: 36. Lapšanský (T. Sýkora) - 45. Martschini (Haas, Suri), 46. Walser (Wieser, Simion)
Vylúčení: 2:5 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Rohatsch, Vogl - Kohlmüller, Müller (všetci Nem.), 3700 divákov

Zostavy:
Slovensko: Konrád - Švarný, Valach, Deyl, L. Kozák, T. Bokroš, Jánošík, O. Kotvan - Bakoš, Viedenský, Dravecký - Rác, Marcinko, Lušňák - T. Sýkora, Cingeľ, Lapšanský - Vandas, Bortňák, Dej - Ján Sýkora.
Švajčiarsko: Zurkirchen - Ramholt, Schlumpf, Hächler, Leeger, Kparghai, Kienzle, Fischer - Bertschy, Scherwey, Froidevaux - Baltisberger, Bodenmann, Schäppi - Martschini, Haas, Suri - Walser, Künzle, Wieser - Simion
 

Oba tímy začali opatrne, nikto nechcel urobiť chybu. Prvú vážnejšiu šancu si vypracovali Švajčiari, v 8. min vyrazil Bodenmannovu strelu Konrád na žŕdku. Potom unikol Wieser, kapitán Švajčiarska si položil aj brankára SR, ale z uhla už netrafil odkrytú bránku. Útoky Vůjtkových zverencov sa končili na pozornej švajčiarskej defenzíve, ktorá súperov nepúšťala do vážnych šancí.

 

V polovici zápasu bol dvakrát v krátkom slede na trestnej lavici Ramholt, počas presilovky spálil najväčšiu tutovku po nabití od Ráca voľný Marcinko. V 36. min našiel z rohu klziska Tomáš Sýkora medzi kruhmi voľného Adama Lapšanského, ktorý švihom našiel priestor v ľavom hornom rohu švajčiarskej bránky. Vzápätí mohol zvýšiť slovenské vedenie Bakoš, ale Zurkirchen jeho strelu s problémami zlikvidoval. V 39. min predviedol Konrád skvelý zákrok po šanci Suriho, ktorý nepotrestal chybu slovenských obrancov.

 

V 44. min nepremenil dobrú príležitosť tiesnený Rastislav Dej a potom udrelo na opačnej strane. Po chybnej slovenskej rozohrávke si nakorčuľoval s pukom do útočného pásma Martschini a strelou švihom z ľavého kruhu prekonal Konráda. O necelú minútu už viedli Švajčiari, Wieser našiel pred bránkou medzi kruhmi Walsera, ktorého už nestihol pokryť Cingeľ. Konrád potom zlikvidoval ďalšie dva veľké šance švajčiarskych hráčov. Oba tímy sa potom snažili o ďalšie góly, v závere sa hra prelievala z jednej strany na druhú. Na výsledku už nič nezmenila ani záverečná vyše minútová power-play Slovenska.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies