Nemecký pohár: Slováci nestačili v Mníchove na domácich Nemcov

NETKY.SK • 8 November 2014, 18:29 • 2 min
Nemecký pohár: Slováci nestačili v Mníchove na domácich Nemcov

MNÍCHOV - Slovenskej hokejovej reprezentácii nevyšiel druhý duel na Nemeckom pohári 2014 v Mníchove, v ktorom v sobotu večer podľahla domácemu výberu 1:2.

slovakia

left justify in out

Zverenci trénera Vladimíra Vůjtka inkasovali už v 2. min z hokejky Hagera, čo ich hru poznačilo na dlhé minúty. Domácim niekoľkokrát pomohla bránková konštrukcia, Slovákov viackrát zachránil brankár Čiliak. V závere druhej časti na 2:0 zvýšil Ullmann, keď puk poslal do vlastnej bránky Deyl. V 56. min síce skorigoval Lapšanský, no druhýkrát už domáci gólman nekapituloval. Nemci majú na konte už dve víťazstvá a sú na čele tabuľky so 6 bodmi.

 

Slovákom patrí priebežná druhá priečka s 3 bodmi. Od 19.45 h je na programe súboj Švajčiarsko - Kanada.

Jubilejný dvadsiaty štart v reprezentácii mal obranca Juraj Valach, desiatykrát v národnom mužstve nastúpil útočník Roman Tománek. V 48. vzájomnom súboji si Nemci pripísali 21. triumf, doteraz sa zrodil aj jeden nerozhodný výsledok a 26 víťazstiev slovenského mužstva (skóre: 122:113 v prospech tímu SR).

V nedeľu o 13.15 h nastúpia Slováci proti reprezentácii Švajčiarska.

Nemecký pohár 2014 - sobota:
Nemecko - Slovensko 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)
Góly: 2. Hager (Reimer), 40. Ullmann (Reimer, Gogulla) - 56. Lapšanský (Vandas)
Vylúčení: 4:2 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Gofman (Rus.), Vogl - Kohlmüller, Müller (všetci Nem.)

 

Zostavy:
Nemecko: Pielmeier - B. Krupp, Kettemer, Krüger, Akdag, Hördler, Ankert, Reul, N. Goc - Kink, Y. Seidenberg, Nöbels - Wolf, Plachta, Hager - Reimer, Ullmann, Gogulla - Hospelt, Oppenheimer, Pietta - Buchweiser
Slovensko: Čiliak - Valach, J. Mikuš, Deyl, Švarný, T. Bokroš, L. Kozák, Jánošík, O. Kotvan - Bakoš, Viedenský, Dravecký - Ján Sýkora, Marcinko, Tománek - Vandas, Bortňák, Lapšanský - Rác, Lušňák, Dej - Cingeľ
 

Slovákom nevyšiel vstup do stretnutia a už v 99. sekunde prehrávali 0:1, keď strelu Reimera usmernil za Čiliaka tiesnený Hager. Vyrovnať mohol už o minútu neskôr Viedenský, ale puk z jeho hokejky zastavila konštrukcia Pielmeierovej bránky. V ďalšom priebehu I. tretiny nevyužili hostia dve presilové hry.

 

V 23. min sa slovenský tím dostal do prečíslenia, no Vandas z ľavého kruhu nemieril presne. Nepochodil ani Dravecký v 27. min, keď Pielmeier si poradil s jeho dvomi šancami. Slovenský gólman Čiliak potom predviedol niekoľko veľmi dobrých zákrokov, nedovolil skórovať Oppenheimerovi ani Ullmannovi. Štyridsať sekúnd pred druhou sirénou vystrelil Ullmann a za vlastného brankára poslal puk obranca Deyl.

 

V tretej časti si Nemci udržiavali tesný náskok a Slováci sa často nedostávali pred Pielmeiera. V 56. min však Lapšanský vystrelil spomedzi kruhov a znížil na 1:2. V závere mal tím SR viacero šancí na vyrovnanie vrátane power-play, no Pielmeier už nekapituloval.

Tabuľka:
1. Nemecko 2 2 0 0 0 5:2 6
2. Slovensko 2 1 0 0 1 5:3 3
3. Švajčiarsko 1 0 0 0 1 1:3 0
4. Kanada 1 0 0 0 1 1:4 0




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies