Nemecký pohár: Brankára Laca teší pochvala, no nie vystúpenie tímu na turnaji

NETKY.SK • 11 November 2013, 10:31 • 2 min
Nemecký pohár: Brankára Laca teší pochvala, no nie vystúpenie tímu na turnaji

MNÍCHOV - Neľahkú úlohu mal v záverečnom vystúpení Slovákov na medzinárodnom turnaji o Nemecký pohár 2013 v Mníchove brankár Ján Laco.

slovakia

left justify in out

Napriek prehre 0:3 zohral 31-ročný gólman v nedeľu dôležitú úlohu, pretože nebyť jeho skvelých zákrokov by tím SR prehral oveľa vyšším rozdielom. "Hrali sme naozaj zle. V prvej časti sme vôbec nekorčuľovali a súper chodil ľahko do našej obrannej tretiny. Potom sa to už ťažko bráni. Neviem si vysvetliť, čo sa stalo. Z nás nešla energia, neverili sme si na puku, bolo to nejaké zvláštne," začal hodnotenie rodák z Liptovského Mikuláša a chlapsky dodal: "Všetci vieme, že zápas z našej strany nebol dobrý. Verím, že sa z toho všetci poučíme a na ďalšom zraze to bude úplne iné."

Nielen v nedeľu proti Švajčiarom, ale počas celého turnaja boli negatívom výkony rozhodcov, ich verdikty často dvíhali zo sedadiel aj neutrálnych divákov. "Je pravda, že ich bolo vidno až príliš. My sme však na ľade na to, aby sme si zápas uhrali sami. Keď prídu takéto rozhodnutia, musíme sa sústrediť na stretnutie a nepripúšťať si to," myslí si brankár ukrajinského tímu KHL Donbas Doneck. 

Ján Laco počas celého turnaja zneškodnil až štyri samostatné nájazdy - tri v záverečnej "lotérii" v piatok proti Američanom a v nedeľu uspel aj zoči-voči Benjaminovi Plüssovi po faule Švarného. "Takéto drobné veci sú fajn. V prvom rade sme však prišli do Mníchova ako tím a celkové vystúpenie nám nevyšlo," poznamenal vicemajster sveta z Helsínk 2012. 

Za výkony v dvoch zápasoch na turnaji v Mníchove si Ján Laco vyslúžil ako jeden z mála pochvalu od trénera Vladimíra Vůjtka. Pozitívne hodnotenie ho potešilo, ale celkovo nebol spokojný. "Hokej hráme na ľade šiesti. Sme jeden tím, no proti Švajčiarom sme tak nefungovali," pokračoval odchovanec hokeja v Liptovskom Mikuláši, ktorý v minulosti vystriedal niekoľko slovenských extraligových klubov a chytal aj za HC Lev Poprad. 

Slováci skončili na podujatí so ziskom dvoch bodov na poslednom štvrtom mieste, preto hodnotenie ich účinkovania nemôže byť pozitívne. S tým súhlasí aj Ján Laco. "Turnaj nám ukázal, že máme čo robiť. Súperi nemali extra výbery a aj tak sme skončili poslední. Musíme začať od podlahy," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona