Nemecký parlament schválil urýchlenie spracovania žiadostí o azyl, obmedzia aj zlučovanie rodín

NETKY.SK • 25 Február 2016, 13:00 • 2 min
Nemecký parlament schválil urýchlenie spracovania žiadostí o azyl, obmedzia aj zlučovanie rodín

BERLÍN - Nemecký parlament dnes schválil balík opatrení, ktoré majú urýchliť spracovanie žiadostí o azyl a obmedziť počet prichádzajúcich migrantov.

slovakia

left justify in out

Poslanci Spolkového snemu (Bundestag) odsúhlasili navrhované zmeny veľkou väčšinou hlasov, a to v pomere 429 ku 147. Štyria zákonodarcovia sa hlasovania zdržali, uviedla agentúra AP. Prijatý balík navrhnutý vládou kancelárky Angely Merkelovej zahŕňa vytvorenie osobitných prijímacích stredísk, kde budú žiadosti o azyl osôb z tzv. bezpečných krajín pôvodu spracované v zrýchlenom konaní. Títo ľudia môžu byť tiež hneď vrátení do krajín svojho pôvodu.


Schválené opatrenia tiež obmedzia zlučovanie rodín utečencov. Možnosti prisťahovania sa príbuzných sa pozastavia na dva roky v prípade migrantov, ktorí nemajú automaticky právo na azyl. V prípade naliehavých humanitárnych dôvodov sa umožní aj príchod rodičov mladistvých, ktorí už požiadali o azyl v Nemecku.


Poslanci tiež odobrili nové opatrenia umožňujúce vyhostenie azylantov i ďalších cudzincov, ktorých odsúdia na viac ako rok väzenia za trestné činy, napríklad ublíženie na zdraví, vražda alebo znásilnenie.
Vlani prišlo do Nemecka takmer 1,1 milióna migrantov a utečencov. Migračnú vlnu nezastavila ani zima, keď v januári pribudlo ďalších 91.671 azylantov, čo je v priemere takmer 3000 za deň.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies