Nemecký parlament schválil kvóty na ženy vo vedení veľkých firiem

NETKY.SK • 6 Marec 2015, 13:31 • 2 min
Nemecký parlament schválil kvóty na ženy vo vedení veľkých firiem

BERLÍN - Nemecký parlament v piatok schválil návrh nariaďujúci veľkým spoločnostiam zabezpečiť minimálne 30-percentné zastúpenie žien vo svojich dozorných radách.

slovakia

left justify in out

Vládny návrh podporili poslanci oboch strán, z ktorých je zložený kabinet kancelárky Angely Merkelovej. Opozícia tvrdila, že návrh na zastúpenie žien je nedostatočný a jej poslanci sa hlasovania zdržali. Zákon vstúpi do platnosti od roku 2016 a týkať sa bude desiatok najväčších spoločnosti v krajine. Podľa minuloročného prieskumu podiel žien v ich dozorných radách nedosahuje ani 20 percent.

 

V piatok schválený zákon taktiež od ďalších takmer 3500 firiem vyžaduje stanovenie si cieľa zvýšenia počtu žien vo vedúcich pozíciách. Ako podotýka agentúra AP, obdobné zákony o predpísanom počte žien, takzvaných kvótach, sú v platnosti aj v Nórsku, Španielsku či Francúzsku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies