Nemecký parlament odhlasoval zrušenie protipandemických obmedzení

NETKY.SK • 18 Marec 2022, 17:26 • 2 min
Nemecký parlament odhlasoval zrušenie protipandemických obmedzení

BERLÍN – Nemecký Spolkový snem hlasoval v piatok za uvoľnenie obmedzení v súvislosti s pandémiou koronavírusu v celej krajine napriek pretrvávajúcej vysokej miere infekcie. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Legislatívu, ktorú ostro kritizovali predsedovia krajinských vlád s tým, že obmedzuje im dostupné opatrenia, podporilo 364 členov Spolkového snemu, kým 277 hlasovalo proti a dvaja sa hlasovania zdržali. Návrh zákona predložila spolková koaličná vláda zložená zo sociálnych demokratov (SPD), Zelených a liberálnej Slobodnej demokratickej strany (FDP). Všetky opozičné strany sa vyslovili proti, píše DPA.

 

V piatok popoludní legislatívu podporila aj druhá komora nemeckého parlamentu, Spolková rada (Bundesrat), ktorú tvoria predstavitelia zo 16 spolkových krajín. Schválením legislatívy bude zrušená povinnosť nosenia rúšok všade okrem zariadení, kde sa nachádzajú zraniteľní ľudia, pripomína DPA. Jednotlivé spolkové krajiny však budú naďalej môcť vyžadovať ich nosenie vo verejnej doprave. Krajinské parlamenty budú tiež schopné vrátiť obmedzujúce opatrenia do platnosti v „ohniskách“, keď sa počet prípadov nákazy lokálne opäť zvýši.

 

img

 

Obmedzenia súvisiace s koronavírusom, ako sú testovanie a očkovanie potrebné na vstup do rôznych oblastí verejného života, by sa na základe nového zákona mali zrušiť od nedele (20. marca). Všetky spolkové krajiny však oznámili, že využijú prechodné obdobie, počas ktorého zostanú opatrenia v platnosti do 2. apríla, píše DPA.

 

Možno vás zaujme: Vláda zriadi medzinárodné humanitárne logistické centrum



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona