Nemecký minister vnútra v USA konštatoval významný pokrok v boji proti terorizmu

NETKY.SK • 20 Máj 2016, 07:56 • 2 min
Nemecký minister vnútra v USA konštatoval významný pokrok v boji proti terorizmu

WASHINGTON - Boj proti terorizmu v uplynulých rokoch pokročil rozhodujúcim spôsobom. Nemecký minister vnútra Thomas de Maiziere to vyhlásil vo štvrtok vo Washingtone, kde vystúpil v rámci trojdňovej návštevy USA.

slovakia

left justify in out

"Zabránili sme teroristickým útokom, a to aj v Nemecku," povedal minister, ktorého cituje agentúra DPA. De Maiziere podľa nej poukázal v tejto súvislosti na zadržanie a odsúdenie "nebezpečných osôb", ale aj na potrebu hľadať rovnováhu medzi "snahami o integráciu a trestným stíhaním".

 

De Maiziere a ministerka spravodlivosti USA Loretta Lynchová podpísali memorandum o porozumení, ktoré má uľahčiť výmenu informácií medzi americkou federálnou políciou a nemeckým ministerstvom vnútra.

 

Hosť z Berlína zdôraznil, že nová dohoda sa netýka práce tajných služieb. Dodal však, že aféra ohľadne činnosti americkej Národnej bezpečnostnej agentúry (NSA), ktorá pred tromi rokmi narušila spoluprácu medzi Nemeckom a USA, je v súčasnosti už zažehnaná.

 

Spravodajský týždenník Der Spiegel zverejnil tento mesiac informáciu, podľa ktorej nemecká vláda odmietla spoločný bezpečnostný projekt s USA v dôsledku škandálu, týkajúceho sa spolupráce tajných služieb Nemecka a USA. Malo ísť o vyslanie malej vojenskej jednotky do Jordánska, ktorá by odtiaľ sledovala pohyby zahraničných džihádistických bojovníkov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies